Καλές επιδόσεις στο τελευταίο Diamond League στις Βρυξέλλες

Ωραίες κούρσες, καλές επιδόσεις και απογείωση Μπαρσίμ στο Βέλγιο

Share

Tα διαμάντια του παγκόσμιου στίβου έλαμψαν για τελευταία φορά φέτος στις Βρυξέλλες και στο τελευταίο Diamond League της σειράς. Στο στάδιο της βελγικής πρωτεύουσας διεξήχθησαν τα μισά αγωνίσματα του προγράμματος καθώς τα υπόλοιπα είχαν ολοκληρωθεί στο περασμένο Diamond League στη Ζυρίχη.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές αρκετοί δρομείς των αποστάσεων αλλά και ο 23χρονος άλτης του ύψους Moυτάζ Μπαρσίμ ο οποίος απογειώθηκε στα 2.43 μ. σημειώνοντας ρεκόρ Αφρικής και την καλύτερη επίδοση για φέτος σε ένα αγώνισμα που φέτος προσέφερε μοναδικές συγκινήσεις με δυνατές μάχες σε πολύ υψηλό επίπεδο. Έτσι, ο άλτης του Κατάρ έγινε ο δεύτερος καλύτερος στο αγώνισμα όλων των εποχών πίσω από τον σπουδαίο Χαβιέ Σοτομαγιόρ που κρατά ακόμα το παγκόσμιο ρεκόρ με 2.45 μ.

Εντυπωσιακός ήταν όμως και ο Κενυάτης στιπλίστας Τζάριους Μπίρεκ ο οποίος όχι μόνο κέρδισε ένα ακόμα αγώνα της σειράς καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση του συνόλου και κερδίζοντας το πολυπόθητο διαμάντι, αλλά σημείωσε και νέο προσωπικό ρεκόρ κατεβαίνοντας τα 8 λεπτά με επίδοση 7:58.41 αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον πολυσυζητημένο Μεκισί Μπεναμπάντ με 8:03.23. Πολύ καλή παρουσία στο ίδιο αγώνισμα είδαμε όμως και από τον Αμερικανό Έβαν Γιάγκερ ο οποίος σημείωσε νέο ρεκόρ ΗΠΑ και ρεκόρ Αμερικής με 8:04.71.

Στα 3.000 μ. των γυναικών η Μέρσι Τσερόνο έφτασε στη νίκη με χρόνο 8:28.95 που της έδωσε το διαμάντι αφού πήρε και την πρώτη θέση στη συνολική βαθμολογία αφήνοντας πίσω της την Ολλανδή (και πρώην Αιθιοπέζα) Χασάν Σιφάν με νέο εθνικό ρεκόρ 8:29.38 ενώ στην τρίτη θέση περιορίστηκε η Γκενζέμπε Ντιμπάμπα. Οι δύο Αμερικανίδες 1.500άρες Σίμπσον και Ρόουμπερι πήραν τις δύο επόμενες θέσεις πετυχαίνοντας όμως νέα ατομικά ρεκόρ 8:29.58 και 8:29.93 αντίστοιχα κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο μία ακόμα επιτυχημένη χρονιά.

Μίνι έκπληξη είχαμε στα 800 μ. των γυναικών με την Μπρέντα Μαρτίνεζ να φτάνει στη νίκη με 1:58.84. Η όμορφη Αμερικανίδα 800άρα παραλίγο να χαλάσει τη βαθμολογία στην Γιουνίς Σουμ από την Κένυα που ήταν πρώτη στη βαθμολογία, όμως τελικά η 3η θέση που κατέλαβε η Κενυάτισσα της έδωσε το βαρύτιμο διαμάντι. Δεύτερη ανάμεσα τους ήταν η Βρετανίδα Λίνσει Σαρπ η οποία τερμάτισε σε 1:58.94 ακριβώς τον ίδιο χρόνο με τη Σουμ.

Ωραία κούρσα έγινε στα 1.500 των ανδρών όπου οι καλύτεροι δρομείς έδωσαν το παρών και πάλεψαν μέχρι τέλους για τη νίκη. Εκεί όμως ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ταουφίκ Μακλουφί έδειξε τον χαρακτήρα του και κυριολεκτικά πάνω στο νήμα πήρε τη νίκη σε 3:31.78, δύο μόλις εκατοστά μπροστά από τον Κενυάτη Σίλας Κιπλάγκατ που όμως πήρε το διαμάντι αφού ήταν ο πρώτος της τελικής βαθμολογίας του αγωνίσματος. Απογοητετικός ήταν ο Ασμπέλ Κίπροπ, το φαβορί του αγωνίσματος, που έμεινε στη 12η θέση (και στην 2η της τελικής βαθμολογίας) ενώ μία θέση νωρίτερα με νέο ατομικό ρεκόρ κατέλαβε ο ΓΚάλεν Ραπ (3:34.15) που δοκίμασε την τύχη του στις μικρότερες αποστάσεις. 

Ακόμα, εντυπωσιακή ήταν η Άλισον Φέλιξ στα 200 μ. που σημείωσε 22.02, την καλύτερη επίδοση για φέτος στον κόσμο αφήνοντας δεύτερη τη Γαλλίδα Μιριάμ Σουμαρέ που σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ με 22.11 και τρίτη την διπλή πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ντάφνι Σκίπερς με 22.30, ενώ ηχηρό νταμπλ έκανε ο Τζάστιν Γκάτλιν κερδίζοντας τόσο τα 100 όσο και τα 200 με 9.77 (καλύτερη επίδοση για φέτος στον κόσμο) και 19.71 αντίστοιχα.

Η ελληνική παρουσία της βραδιάς ήταν και πάλι επιτυχημένη με τον Κώστα Φιλιππίδη να είναι δεύτερος στο άλμα επί κοντώ των ανδρών με άλμα στα 5.65 μ. πίσω από τον Γάλλο Ρενό Λαβιλενί που με 5.93 πέτυχε την καλύτερη επίδοση για φέτος. Μάλιστα ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν δεύτερος και στην τελική βαθμολογία του αγωνίσματος και πάλι πίσω από τον Γάλλο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
Απίθανα πράγματα από την Tsegay στο 1ο Diamond League της σεζόν - Παγκόσμιο o Duplantis
Εντυπωσιακές επιδόσεις στην Κίνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο