Δράσεις Σωματείου Δρομέων Κύπρου «Περικλής Δημητρίου»

Το Σωματείο Δρομέων Κύπρου «Περικλής Δημητρίου» μας ενημερώνει για τις προσεχείς εκδηλώσεις του και τις διοργανώσεις.

Share

Το Σωματείο Δρομέων Κύπρου «Περικλής Δημητρίου» διοργάνωσε σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγρού, αγώνα δρόμου, πεζοπορεία και ποδηλασία στον Αγρό όπου τιμήθηκε ο Νέαρχος Κληρίδης.
Ακολουθεί το δελτίο του συλλόγου:

«Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγρού, σε συνεργασία με το Σωματείο Δρομέων Κύπρου Περικλής Δημητρίου, διοργάνωσαν στον Αγρό την Κυριακή 31 Αυγούστου, τον ετήσιο καθιερωμένο αγώνα δρόμου ΟΠΑΠ Ζώνης Κύπρου εις μνήμην Νέαρχου Κληρίδη, τον οποίο έθεσε υπο την αιγίδα του ο έντιμος υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής.

Στον αγώνα συμμετείχαν πέραν των πεντακόσιων αθλητών και αθλητριών, πεζοπόροι και αρκετοί ποδηλάτες του Ποδηλατικού Ομίλου Ηράκλειτος Λακατάμειας και του ομίλου Άγιος Μνάσων της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασσού και Ορεινής, Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού και Ακαδημία Christopher.

Ο πρώτος αγώνας ήταν απόστασης 600 μέτρων για παιδιά ηλικίας μέχρι έντεκα χρόνων. Ακολούθησε ο αγώνας απόστασης 1.000 μέτρων για παιδιά ηλικίας 12 έως 14 ετών και ο αγώνας δρόμου απόστασης 5.500 μέτρων ανοιχτής κατηγορίας.
Ακολούθησε η πεζοπορία και ο αγώνας Ποδηλασίας.
Μετά τον τερματισμό όλων των αγώνων, τελέστηκε στο χώρο της προτομής του Νέαρχου Κληρίδη τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων.

Το τρισάγιο τέλεσαν ο Αρχιμανδρίτης Κυπριανός Αψερός και ο Οικονόμος Ανδρέας Σωκράτους. Στεφάνια κατέθεσαν εκ μέρους του έντιμου υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, ο διευθυντής του Απεητείου Γυμνασίου Νεόφυτος Παπαϊωάννου, εκ μέρους του Μητροπολίτη Ταμασσού και Ορεινής ο Αρχιμανδρίτης Κυπριανός Αψερός, εκ μέρους του ΚΟΑ ο Γιώργος Μιχαήλ, εκ μέρους του Δήμου Λευκωσίας ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος του σωματείου Περικλής Δημητρίου Χρύσανθος Φάκας, εκ μέρους του Δήμου Λεμεσού ο αντιδήμαρχος Σάββας Στούππας, εκ μέρους του Δήμου Καραβά η δημοτική σύμβουλος Σωτήρα Ποταμίτου, εκ μέρους του διοικητή της ΕΛΔΥΚ ο Ταγματάρχης Νικόλαος Αντωνόπουλος, εκ μέρους του Αστυνομικού Διευθυντή Λεμεσού ο Λοχίας Μιχάλης Βακανάς, η οικογένεια Νέαρχου Κληρίδη, ο Σύλλογος Αγροτών, το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγρού, το Σωματείο Περικλής Δημητρίου, ο Σύλλογος Αγροτών και φίλων Αγρού, ο Σύνδεσμος Αποδήμων  Δυμών, ο Αχιλλέας Αγρού, το Κέντρο Νεότητας Αγρού, ο Γυναικείος Όμιλος Αγρού, το Απεήτειο Γυμνάσιο Αγρού, ο ΓΣΠ – (Βασίλης Χειμωνής), το ΑΠΟΕΛ, ο ΔΗΣΥ Αγρού, το ΔΗΚΟ Αγρού, το Ίδρυμα Φωτιάδης, το Ίδρυμα Στέλιου Χατζηπετρή, το Ξενοδοχείο ΡΟΔΟΝ, η Εκκλησία της Παναγίας Αγρού και η Εκκλησία Τιμίου Προδρόμου.

Πριν τις απονομές των επάθλων στους νικητές των αγώνων δρόμων όλων των κατηγοριών, απηύθυναν χαιρετισμούς, ο πρόεδρος του Σωματείου Περικλής Δημητρίου Σωκράτης Σωκράτους, ο αντιπρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγρού Αντώνης Τσιολάκκης, και εκ μέρους του έντιμου υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, ο διευθυντής του Απεήτειου Γυμνασίου Αγρού Νεόφυτος Παπαϊωάννου.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο αντιδήμαρχος Λεμεσού Σάββας Στούππας και η δημοτική σύμβουλος του Δήμου Καραβά Σωτήρα Ποταμίτου.
Το έργο του Νέαρχου Κληρίδη εξήρε ο Δρ. Δημήτρης Πολυκάρπου, ο οποίος επισήμανε ότι ο αείμνηστος Νέαρχος Κληρίδης ο οποίος δεν είχε ακολουθήσει την κανονική πορεία εγγραφής σε σχολείο, αγαπούσε τα γράμματα και τον πολιτισμό όσο λίγοι την εποχή εκείνη.  Την παρουσίαση της όλης εκδήλωσης έκανε ο αθλητικογράφος και επίτιμο μέλος του Σωματείου μας κ. Αχιλλέας Γεωργιάδης.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν ο ΚΟΑ, ο ΟΠΑΠ Ζώνης Κύπρου, το Ίδρυμα Φωτιάδης (νερό Αγρός, Carlsberg), ο ΟΝΕΚ, o καφές POKKACOFFEE, η πίτσα PizzaPapaJohn’s, JEANMARIFURNITURE, η Υπεραγορά Αδελφοί Ιωαννίδη, οι ξηροί καρποί SERANO, γλυκά Νίκης, Αλλαντικά Καυκαλιάς, ΣΕΔΙΓΕΠ, Sunfresh.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες κεράστηκαν με Pizza Papa John’s.
Υποστηρικτές ήταν η Αστυνομία και το Υπουργείο Υγείας.
Πλήρες φωτορεπορτάζ και αποτελέσματα στον ιστότοπο www.periclis.com.cy»

Τέλος το Σωματείο θα συμμετέχει στις πιο κάτω εκδηλώσεις:
– 7/9/14 στις 9:00. Συμβολικό τρέξιμο 5 χλμ. εις μνήμη Πατριάρχη Αλεξανδρείας του Πέτρου και της Συνοδείας Αυτού.
– Μαραθώνιος Ολύμπου.

Υποστηρικτές των εκδηλώσεων είναι:
KOA, Pokka Coffee, ΟΠΑΠ, Κτωρίδης, Cyta, ONEK, Pizza Papa John’s, Αστυνομία, Υπουργείο Υγείας».

[!%ARTICLE_MODULE_ID:256:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή ο Haspa Marathon Hamburg!
Κορυφαίες συμμετοχές και Έλληνες στον αγώνα
Jeff Aston: Πάντα παρών στον Μαραθώνιο του Λονδίνου
Τερμάτισε τον 44ο του Μαραθώνιο στα 80 του!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο