Aκόμα ένα ρεκόρ από τον Φάρα στο Diamond League του Mπέρμιγχαμ

Εθνικό ρεκόρ και σπουδαία επίδοση του Βρετανού στο αγώνισμα των 2 μιλίων

Share

Το Diamond League του Μπέρμιγχαμ που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή είχε στο πρόγραμμα του το αγώνισμα των 2 μιλίων, ένα αγώνισμα που μπορεί να μην πραγματοποιείται συχνά αφού δεν αποτελεί κάποια επίσημη ή ολυμπιακή απόσταση, πάντοτε όμως επιφυλάσσει δυνατές συγκινήσεις.

Και αυτή τη φορά ήταν ο Μο Φάρα που κέρδισε τις εντυπώσεις αφού στο Μπέρμιγχαμ σημείωσε μία σπουδαία επίδοση που αποτελεί και νέο εθνικό ρεκόρ αλλά και ρεκόρ Ευρώπης. Ο απίθανος Μο ακολούθησε τους λαγούς μέχρι τα μισά και στη συνέχεια έκανε μία σόλο κούρσα για να τερματίσει σε 8:07.85 διαλύοντας το προηγούμενο ρεκόρ που κρατούσε ο σπουδαίος Στιβ Όβετ από το 1978.

Ο Φάρα πέρασε το πρώτο μίλι στο 4:07.8 σχετικά αργά για να ανεβάσει στη συνέχεια μόνος του το τέμπο περνώντας τα 400άρια κοντά στα 60 δευτερόλεπτα. Ο χρόνος του είναι εντυπωσιακός αν αναλογιστεί κανείς πως πέρασε τα 3.000 μ. σε 7:38 κι ενώ είχε ακόμα να διανύσει πάνω από 200 μ. ακόμα.

Στη δεύτερη θεση ακολούθησε ο Νεοζηλανδός Ζέιν Ρόμπερτσον με 8:22.82 ενώ τρίτος ήταν ο Κενυάτης Εμμάνουελ Μπετ με 8:25.55.

Στο αντιστοιχο αγώνισμα των γυναικών νικήτρια ήταν η Μέρσι Τσερόνο και αυτή με πολύ καλή επίδοση, 9:11.49 που αποτελεί και νέο ρεκόρ διοργάνωσης. 

Στα υπόλοιπα αγωνίσματα ξεχώρισε η νίκη της Κατερίνας Στεφανίδη στο άλμα επι κοντώ όπου μάλιστα δεύτερη ήταν η Νικόλ Κυριακοπούλου με τα κορίτσια να βαφουν με ελληνικά χρώματα το αγώνισμα ενώ στις απόστάσεις νικητές αναδείθηκαν ο Τζάιρους Μπετ στα 3.000 μ. στιπλ σε 8:07.80, η Λίντσει Σμιθ στα 800 μ. των γυναικών με 1:59.14.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Έλληνες στον Ημιμαραθώνιο της Βαρσοβίας
Δείτε την ελληνική παρουσία στον NN Polmaraton Warszawski
Παρίσι 2024: Πόλεμος στα... κουνούπια από την οργανωτική επιτροπή
Το έχουν πάρει πολύ ζεστά οι διοργανωτές…
Οι Active Monkeys στον Ημιμαραθώνιο της Λισαβόνας
Η ομάδα μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία τους
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο