Ευρωπαϊκό Mountain Running: Οι νικητές και η παρουσία του Διαλεκτού

Δείτε τι έγινε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ορεινού τρεξίματος στο Γκαπ της Γαλλίας

Share

Με 216 δρομείς από 26 χώρες πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ορεινού τρεξίματος στην πόλη Γκαπ της Γαλλίας. Στη φετινή διοργάνωση θριαμβευτική ήταν η παρουσία της  ιταλικής αλλά και της τουρκικής ομάδας αφού συνολικά οι δύο τους κατέλαβαν τα 11 από τα 16 μετάλλια της διοργάνωσης.

Στην κατηγορία των ανδρών πρώτος νικητής ήταν ο Ιταλός Μπέρναρντ Ντεματέις διπλασιάζοντας έτσι τις νίκες του αφού και πέρυσι είχε στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης. Στη δεύτερη θέση ακολουθησε ο Βρετανός Ρόμπι Σίμπσον ενώ τρίτος ήταν ο Μάρτιν Ντεματέις, δίδυμος αδελφός του νικητή ολοκληρώνοντας έναν οικογενειακό θρίαμβο!

Ένα από τα μεγάλα φαβορί, ο Τούρκος Ασλάν που στο παρελθόν έχει αναδειχθεί 6 φορές νικητής του θεσμού περιορίστηκε στην 8η θέση. Στον αγώνα συμμετείχε και ο Γιώργος Διαλεκτός εκπροσωπώντας τη χώρα μας. Ο Διαλεκτός που ήταν και η μοναδική ελληνική παρουσία στη διοργάνωση τερμάτισε στην 50η θέση ανάμεσα σε 62 δρομείς που τερμάτισαν, ενώ εγκατέλειψαν τέσσερις.

Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Αυστριακή Άντρεα Μέιρ με ένα λεπτό διαφορά από τη δεύτερη, την Σλοβένα Ματέγια Κοσοβέλι ενώ τρίτη ήταν μία ακόμα Αυστριακή, η Σαμπίν Ρέινερ σε μία κούρσα που τη γραμμή του τερματισμού πέρασαν συνολικά 66 δρομείς.

Ωραίες κούρσες έγιναν όμως και στις μικρές κατηγορίες με τον Τσέχο Ντομινίκ Σάντλο να κερδίζει και δύο Τούρκους να ακολουθούν στους νέους άνδρες,  ενώ στις νέες γυναίκες όπου συμμετείχαν συνολικά 39, πρώτη ήταν μία Βρετανίδα, η Τζόρτζια Μάλιρ με το βάθρο να συμπληρώνεται και πάλι από 2 αθλήτριες από την Τουρκία.

Έτσι, η γειτονική χώρα κατέλαβε συνολικά 6 μετάλλια, 1 χρυσό, 2 ασημένια και τρία χάλκινα, τα περισσότερα από κάθε άλλη χώρα στη διοργάνωση.

H πόλη Γκαπ που φιλοξένησε τη 13η διοργάνωση του θεσμού βρίσκεται σε υψόμετρο 750 μ. στις πλαγιές των Άλπεων στη νοτιοανατολική Γαλλία και είνα πρωτεύουσα της περιφέρειας Οτ Αλπ (Hautes Alpes), γεγονός που την αναδεικνύει ως την “υψηλότερη” πρωτεύουσα νομου στη Γαλλία.

(φωτό: european-athletics.org)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Obiri και Lemma θριάμβευσαν στην Βοστόνη!
Καλές επιδόσεις, ωραίοι αγώνες
Ο Russ Cook διένυσε ολόκληρη την Αφρική τρέχοντας
Η απίθανη ιστορία του Βρετανού!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο