Ρεκόρ στο μίλι με… τζιν

Έτρεξε ένα μίλι με τζιν για καλό σκοπό ο John Gregorek

Share

Μιας και οι αγώνες δεν πραγματοποιούνται στον περισσότερο κόσμο, αρκετοί δρομείς βρίσκουν διαφορετικούς τρόπους για να ζήσουν λίγες στιγμές έντασης!

Ο Johnny Gregorek ένας από τους καλύτερους δρομείς μεσαίων αποστάσεων στις ΗΠΑ δοκίμασε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο κάτι διαφορετικό: Να θέσει ένα νέο “παγκόσμιο ρεκόρ” στο μίλι φορώντας μπλουτζίν!

Και τα κατάφερε! Έτρεξε την απόσταση των 1609μ. σε 4:06.25 (4 στροφές 400μ. κατά μέσο όρο σε 61,5 δευτερόλεπτα!) και έγινε ο πιο γρήγορος δρομέας με τζιν.

Η επίδοση είναι αρκετά καλή αν αναλογιστεί κανείς πως το ατομικό του ρεκόρ στην ίδια απόσταση είναι 3:49.98 (έχει και 3:35.00 στα 1.500μ.).

Στην πραγματικότητα βέβαια ο Gregorek ήθελε να συγκεντρώσει χρήματα για το National Alliance on Mental Illness, ενός ιδρύματος που βοηθά ανθρώπους με νοητικά προβλήματα.

Για τον ίδιο τον αθλητή, όλο αυτό ήταν αρκετά σημαντικό καθώς μόλις πριν έναν χρόνο έχασε τον 21χρονο αδερφό του που αντιμετώπιζε παρόμοια προβλήματα.

Η κούρσα που μεταδιδόταν ζωντανά μέσω Instagram και συγκέντρωσε 1.800 θεατές έγινε σε ένα Στάδιο στη Νέα Υόρκη. Ανάμεσα σε αυτούς που το παρακολούθησαν και σχολίασαν ζωντανά ήταν και κορυφαίοι δρομείς όπως οι Matthew Centrowitz, Ben Blankenship, Molly Huddle, και Emily Sisson.

Τελικά συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 30.000 δολάρια, από δωρεές του κόσμου αλλά και από την Levi’s, καθώς ο Gregorek έτρεξε φορώντας το κλασικό 501!

Και τα παπούτσια του όμως, ήταν ειδική κατασκευή από την Asics είχαν κορδόνια και λεπτομέρειες από τζιν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Kifissia Runners in the Night
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
O ΑΠΣ Τελμησσός υποδέχεται τον Simen Ηolvik
Ο Σπαρταθλητής από τη Νορβηγία θα τρέξει από τον Μαραθώνα στη Σπάρτη
Χάλκινος ο Νυφαντόπουλος στους Μεσογειακούς
Ρεκόρ και μετάλλιο για τον Έλληνα σπρίντερ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο