Κορυφαίες συμμετοχές στον Μαραθώνιο του Βερολίνου

Δύο σπουδαίοι μαραθωνοδρόμοι θα κυνηγήσουν νίκη και ρεκόρ στο Βερολίνο.

Share

Οι διοργανωτές του μαραθωνίου του Βερολίνου, BMW Berlin Marathon, κάθε χρόνο επιφυλάσσουν σπουδαίες συμμετοχές για την κατηγορία των elite δρομέων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη διαδρομή έχουν σημειωθεί 5 παγκόσμια ρεκόρ στο παρελθόν με τελευταίο το περσινό του Γουίλσον Κιπσάνγκ που κρατά μέχρι και σήμερα.

Έτσι για τον αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσαν τη συμμετοχή των Ντένις Κιμέτο και Κεμπέντε Τσεγκάγιε. Και οι δύο φλερτάρουν με το παγκόσμιο ρεκόρ καθώς έχουν πετύχει σπουδαίες επιδόσεις. 

Μάλιστα, ο Ντένις Κιμμέτο αν και 30 ετών σήμερα, το 2012 έγινε ο πιο γρήγορος πρωτάρης στον μαραθώνιο όταν τερμάτισε και πάλι στο Βερολίνο σε 2:04:16, χρόνος που του έδωσε τότε τη δεύτερη θέση.

Με βασικό του όπλο τη μεγάλη του εμπειρία, ο Κεμπέντε θα κυνηγήσει κι αυτός τη νίκη, σε πρώτη φάση, και εν συνεχεία τη μεγάλη επίδοση. Ο Κεμπέντε στα 27 του έχει ήδη κερδίσει μερικούς από τους μεγαλύτερους μαραθωνίους του κόσμου ενώ έχει αναδειχθεί και χάλκινος Ολυμπιονίκης αλλά και Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο αγώνισμα. Πέρυσι είχε αναδειχθεί νικητής του World Major Marathon, της σειράς των 6 κορυφαίων μαραθωνίων του κόσμου, ενώ φέτος ηγείται της βαθμολογίας, ένας ακόμα καλός λόγος για να κερδίσει στο Βερολίνο. Το ρεκόρ του Κεμπέντε είναι 2:04:38. 


Ένας από τους σπουδαιότερους μαραθωνοδρόμους των ημερών μας, ο Τσεγκάγιε Κεμπέντε

Θυμίζουμε ότι οι συμμετοχές για τον γρηγορότερο μαραθώνιο, όπως συνηθίζεται να αποκαλείται, έχουν κλείσει από τον περασμένο Οκτώβριο (!) κι έτσι αναμένονται πάνω από 40.000 δρομείς να τρέξουν στους δρόμους του Βερολίνου.

Όσον αφορά τους elite είναι βέβαιο πως στον 41ο BMW Berlin Maraton, οι Κιμέτο και Τσεγκάγιε θα πλαισιωθούν κι από μερικούς ακόμα πολύ γρήγορους δρομείς ώστε να προσφέρουν πλούσιες συγκινήσεις και να βγάλουν μεγάλες επιδόσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H Helen Obiri μας παρουσίασε το... μέλλον της Οn στην Βοστόνη
Δείτε το μοντέλο που φόρεσε στον Boston Marathon
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο