34 εβδομάδων έγκυος έτρεξε η Μοντάνο στα 800 μ.!

Τρέλανε κόσμο η Αλίσια Μοντάνο στα προκριματικά του Πρωταθλήματος των ΗΠΑ!

Share

To είπε και το έκανε η Μοντάνο! Η 28χρονη πρωταθλήτρια των ΗΠΑ στα 800 μ. μπορεί να είναι σχεδόν 8 μηνών έγκυος όμως δεν θα έχανε με τίποτα τη συμμετοχή της στο Πρωτάθλημα των ΗΠΑ. Έτσι, το πρωί της περασμένης Πέμπτης πήρε θέση στην προκριματική σειρά των 800 μ. Το μόνο της άγχος ήταν να μην “φάει” στροφή από τις προπορευόμενες αθλήτριες αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε αφού η Μοντάνο ακόμα και σε αυτήν την κατάσταση έτρεξε την απόσταση σε 2:32.13, επίδοση που σίγουρα είναι αρκετά πιο αργή από το ατομικό της ρεκόρ, όμως είναι πραγματικά αξιόλογη αν σκεφτεί κανείς πως όχι μόνο δεν προπονείται εντατικά το τελευταίο διάστημα αλλά και ότι κουβαλούσε το παιδί της.

Φυσικά πριν προβεί στη συμμετοχή της είχε πάρει τη διαβεβαίωση του γιατρού της ότι δεν συντρέχει κάποιος κίνδυνος ενώ ο λόγος που το έκανε ήταν για να αποβάλλει τις φοβίες από τις εγκυμονούσες για την άσκηση. Άλλωστε όπως δήλωσε μετά τον αγώνα η ίδια γυμνάζεται συστηματικά ακόμα και τώρα που είναι 34 εβδομάδων (!) κάτι που αισθάνεται πως κάνει καλό όχι μόνο στην ίδια αλλά και στο παιδί.

Mπορεί λοιπόν η 5 φορές νικήτρια του Πρωταθλήματος στο παρελθόν να κατέλαβε την τελευταία θέση όχι μόνο στη σειρά της αλλά και στο σύνολο, όχι μόνο όμως δεν στεναχωρήθηκε αλλά το διασκέδασε κι όλας! 

H Μοντάνο έχει ατομικό ρεκόρ στην απόσταση των 800 μ. 1:57.34 ενώ δεν τα πάει άσχημα και από διεθνείς διακρίσεις καθώς ήταν τρίτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού της Ντόχα το 2010 στο ίδιο αγώνισμα κι έχει καταλάβει ακόμα δύο 4ες θέσεις σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ανοιχτού το 2011 και το 2013 και ήταν 5η στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Στους φίλους του στίβου είναι γνωστή ως η δρομέας με το λουλούδι καθώς τρέχει πάντα φορώντας ένα διακοσμητικό (και διόλου διακριτικό) λουλούδι στο αυτί, κάτι που φυσικά έκανε και στην προχθεσινή της συμμετοχή!


H Moντάνο το 2013 όταν ακόμα έτρεχε… μόνη της!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Oι Έλληνες στον 128ο Boston Marathon
Δείτε τις επιδόσεις τους στην Βοστόνη
Ένας Έλληνας στον Schneider Electric Marathon de Paris
Διαβάστε την εμπειρία του Έλληνα μαραθωνοδρόμου
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο