Διέπρεψαν οι ελπίδες μας στην Ευρώπη!

Πολλές ελπίδες αλλά και στιγμές χαράς προσέφεραν οι νεαροί Έλληνες δρομείς των αποστάσεων αυτές τις μέρες στις διάφορες διεθνείς διοργανώσεις. Ξεχώρισε το χάλκινο μετάλλιο της Καρακατσάνη στα 10.000 μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα των νέων αλλά και τα καλά πλασαρίσματα της Σοφίας Πιτούλη (1.500 και 3.000μ.) και του Μάρκου Γκούρλια (10.000μ.) στο αντίστοιχο πρωτάθλημα των εφήβων.

Share

Χάλκινη η Καρακατσάνη στους Νέους
Η Αναστασία Καρακατσάνη απέδειξε για μία ακόμη φορά το πλούσιο ταλέντο της και με μία φοβερή κούρσα πήρε το χάλκινο μετάλλιο στα 10.000 μ. του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νεών διαλύοντας το ατομικό της ρεκόρ με 33:57.74 για ένα περίπου λεπτό. Η 21χρονη πρωταθλήτρια από τον Βόλο πραγματοποίησε πολύ καλή κούρσα στον τελικο του αγωνίσματος όπου τερμάτισε τρίτη πίσω από τη Ρωσίδα Φαζλιτντίνοβα που είχε ξεφύγει αρκετά και σημείωσε 32:53:93 και την Ουκρανή Καπίλινα που τερμάτισε λίγο μπροστά από την Ελληνίδα σε 33:56.85.

Η Ελληνίδα δρομέας έτρεξε έξυπνα και κατάφερε να μπει στην πρώτη τριάδα παρά το γεγονός ότι είχε την 7η καλύτερη επίδοση κάτι που δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στην επιτυχία της.

Το ταλέντο της ωστόσο είναι εδώ και χρόνια γνωστό αφού έχει σημειώσει εξαιρετικές επιδόσεις στις αποστάσεις από τα 800 μ. ως και τα 10.000 μ. Αυτή μάλιστα ήταν η δεύτερη της κούρσα στο επίπονο αγώνισμα το οποίο αποφάσισε φέτος να δοκιμάσει μαζί με τον νέο της προπονητή Δημήτρη Σιούλα.
Η Καρακατσάνη που είναι κόρη του παλιού πρωταθλητή των 3.000 μ. με φυσικά εμπόδια, Σταύρου Καρακατσάνη, στα μέσα της χρονιάς άλλαξε προπονητή και κατοικεί αλλά και γυμνάζεται στα Τρίκαλα υπό τις οδηγίες του κ. Σιούλα.

Συγκλονιστικός ο Γκούρλιας στο Εφήβων
Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα των Εφήβων (αθλητές ως 19 ετών) τώρα, που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Ριέτι της Ιταλίας, ο Μάρκος Γκούρλιας ήταν συγκλονιστικός αφού έδωσε και την ψυχή του στον τελικό των 10.000 μ. Εως και την τελευταία στροφή ήταν σε καλή θέση παλεύοντας για ένα καλό πλασάρισμα όμως άρχισε να μένει από δυνάμεις για να τερματίσει τελικά 10ος σε 31.58.49. Μάλιστα, μετά την κούρσα χρειάστηκε τις πρώτες βοήθειες καθώς είχε εξαντληθεί, ευτυχώς όμως σύντομα συνήλθε και επέστρεψε στο ξενοδοχείο της ελληνικής αποστολής.
 

Ο νεαρός Έλληνας δρομέας λίγο μόλις μετά τον ηρωϊκό τερματισμό του


Καλά πλασαρίσματα η Πιτουλη
Στην ίδια διοργάνωση, το Ευρωπαϊκό Εφήβων – Νεανίδων, η Σοφία Πιτούλη κατέλαβε την 7η θέση στα 3.000 μ. με 9:43.83 ενώ ήταν 9η στα 1.500 μ. με 4:27.19. Η νεαρή πρωταθλήτρια του Χρήστου Παπαχρήστου είχε συνολικά καλή παρουσία και αποκόμισε σημαντικές εμπειρίες για το μέλλον. Μην ξεχνάμε πως είναι μόλις 18 ετών ενώ φέτος δοκίμασε για πρώτη φορά το αγώνισμα των 3.000 μ. όπου έδειξε πως μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα αφού μέχρι και πέρυσι αγωνιζόταν περισσότερο στα 800 και 1.500 μ.


Η Σοφία Πιτούλη

Ρεκόρ και ο Παπούλιας
Σε μία άλλη διεθνή συνάντηση, τις Ολυμπιακές ημέρες Νεότητας που διεξήχθησαν στην Ουτρέχτη ο Ανέστης Παπούλιας κατέλαβε την 7η θέση στον τελικό των 3.000 μ. σημειώνοντας νέο ατομικό ρεκόρ με 8:37.84. Η διοργάνωση ουσιαστικά είναι κάτι σαν Ολυμπιακοί Αγώνες για αθλητές ως 17 ετών. 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έρχεται το European Running Championships
Ελίτ και ερασιτέχνες δρομείς ενώνονται σε ένα πρωτάθλημα
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο