Τα αδέρφια Ingebrigtsen “λαγοί” του Kipchoge στο INEOS 1:59 Challenge

Χένρικ, Τζέικομπ και Φιλίπ ανάμεσα στους 30 λαγούς του Κενυάτη

Share

Ο Eliud Kipchoge προετοιμάζεται για το νέο του μεγάλο εγχείρημα να σπάσει το φράγμα των δύο ωρών στις 12 Οκτωβρίου κι όπως όλα δείχνουν θα έχει τη βοήθεια από μία στρατιά “λαγών”.

Ανάμεσα στους 30 λαγούς που έχουν ήδη συμφωνήσει με το INEOS 1:59 Challenge, θα βρίσκονται όπως ανακοίνωσαν διεθνή μέσα και τα απίθανα αδέρφια Ingebrigtsen. O λόγος για τους Henrik, Filip και τον ασυναγώνιστο μικρό Jacob που στα 20 του χρόνια έχει πετύχει σπουδαίες επιδόσεις σε αγωνίσματα από τα 800μ. έως και τα 5.000μ.

Τα αδέρφια θα βρεθούν εκεί για να κάνουν μία πολύ καλή προπόνηση αλλά κυρίως να βοηθήσουν τον Kipchoge να πετύχει κάτι που φαντάζει ακατόρθωτο.

Κι αν νομίζετε πως επειδή αγωνίζονται σε μικρότερες αποστάσεις δεν θα έχουν καλή αντοχή τότε μάλλον κάνετε λάθος καθώς και οι τρεις έχουν εξαιρετικό επίπεδο αερόβιας ικανότητας, ενώ το μυστικό τους σύμφωνα με τον προπονητή-πατέρα τους είναι τα πολλά χιλιόμετρα στο εβδομαδιαίο τους προπονητικό πρόγραμμα.

Mερικοί ακόμα πολύ γνωστοί λαγοί που θα βρεθούν και θα… ξαναβρεθούν μπροστά από τον Eliud (Καθώς η διαδρομή είναι κυκλική και οι λαγοί θα μπαίνουν και θα ξαναμπαίνουν) είναι οι σπουδαίοι μαραθωνοδρόμοι και συμπατριώτες του Geoffrey Kamworor και Augustine Choge, ο μεγάλος Bernard Lagat, ο κενυατικής καταγωγής Αμερικάνος Paul Chelimo κ.ά. Σύμφωνα με τους διοργανωτές θα υπάρχουν μονίμως έξι λαγοί μπροστά από τον Κενυάτη που θα εναλλάσσονται στη διαδρομή, και θα βρίσκονται μπροστά του σε σχηματισμό ώστε να περιορίζουν την αντίσταση του αέρα.

Δείτε το πιο πρόσφατο βίντεο που ανέβασε το ΙΝΕΟS Challenge με την προετοιμασία του Eliud Kipchoge

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Έλληνες στον Ημιμαραθώνιο της Βαρσοβίας
Δείτε την ελληνική παρουσία στον NN Polmaraton Warszawski
Παρίσι 2024: Πόλεμος στα... κουνούπια από την οργανωτική επιτροπή
Το έχουν πάρει πολύ ζεστά οι διοργανωτές…
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο