Με ρεκόρ χωρών το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Skyrunning στην Ιταλία

Ο παλμός του trail running χτυπά στην Ιταλία

Share

H Ιταλίδα αθλήτρια Cecilia Basso, πρωταθλήτρια του Youth Skyrunning Championships2018 – ©Luca Cironi

Νέοι trail runners από 28 χώρες θα συμμετέχουν φέτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Skyrunning (Youth Skyrunning World Championships) που θα διεξαχθεί στην Ιταλία, στην περιοχή L’Aquila στα Απέννινα Όρη, από τις 2 έως τις 4 Αυγούστου.
Συνολικά θα αγωνιστούν 192 αθλητές από Ανδόρα, Αυστραλία, Βέλγιο, Βραζιλία, Βουλγαρία, Τσεχία, Δανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ινδία, Ιταλία, Ιράν, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Νορβηγία, Νέα Ζηλανδία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρωσία, Ισπανία, Σερβία, Σλοβενία, Σουηδία και ΗΠΑ.
Οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες, Youth A (16-17 ετών), Youth B (18-20 ετών) και U23 (21-23 ετών) και για τρεις διαφορετικούς τίτλους σε Vertical, Sky και Combined (Vertical & Sky).

Αγωνιστικές προκλήσεις θα έχει για άλλη μία φορά και το φετινό πρόγραμμα – ©Luca Cironi

Η αγωνιστική δράση θα ξεκινήσει με το Gran Sasso Vertical Kilometer, μία διαδρομή 3,5χλμ. με 1.000 μ. κάθετης ανάβασης σε υψόμετρο 2.000μ. Το ρεκόρ διαδρομής έχει o Ιταλός Hanes Perkmann με 35:46 και η Ισπανίδα Paula Cabrerizo με 41:59.
Την Κυριακή 4 Αυγούστου θα διεξαχθεί ο Gran Sasso SkyRace 21,6χλμ. και 2.226μ. κάθετης ανάβασης, στον οποίο το ρεκόρ έχουν ο Ελβετός Pascal Buchs με 2:28:57 και η Ισπανίδα Claudia Sabata με 3:04:28. Οι συμμετέχοντες της κατηγορίας Youth A θα αγωνιστούν στα 16χλμ. της διαδρομής.

Μέλη της Ελληνικής αποστολής κατά την αναχώρησή τους από το αεροδρόμιο. 

Οι αθλητές που αποτελούν την επίσημη Ελληνική αποστολή, και οι οποίοι πέτυχαν τη συμμετοχή τους με τις επιδόσεις τους το Πρωτάθλημα Νέων Skyrunning 2019 στο Τείχιο Δωρίδος, είναι ανά κατηγορία:

U23 – ΚΑΡΑΛΗΣ ΗΛΙΑΣ
U23 – ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
U23 – ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
YB – ΠΟΝΗΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
YB – ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
YB – ΠΟΥΡΙΚΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Δείτε περισσότερες πληροφορίες και την εξέλιξη του πρωταθλήματος στο https://www.skyrunning.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο