Αλλάζει “πρόσωπο” η IAAF

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου θα έχει νέο όνομα και λογότυπο από την επόμενη αγωνιστική χρονιά

Share

Nέο όνομα αλλά και λογότυπο θα έχει από το ερχόμενο φιθνόπωρο η IAAF, Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου. Πλέον θα λέγεται World Athletics αλλάζοντας το όνομά της μετά από 100 περίπου χρόνια!

Η αλλαγή αυτή γίνεται για να γίνει πιο προσιτή στους νεότερους ανθρώπους και τις νέες γενιές όπως αποφάσισαν οι άνθρωποι της IAAF στο 217ο συμβούλιο της που πραγματοποιήθηκε στο Μονακό. Επιπλέον, υπήρχε η διάθεση με ένα όνομα να καλυφθούν όλα τα αγωνίσματα και οι δράσεις του στίβου.

Όσο για το νέο λογότυπο, κυριαρχεί το γράμμα W (World), αλλά και το γράμμα Α (Athletics), ενώ απεικονίζονται και τα κουλουάρ του στίβου.

Ο Σεμπάστιαν Κόου, πρόεδρος της IAAF δήλωσε πως το νέο όνομα θα μπορέσει να αναδείξει καλύτερα την παγκόσμια ομοσπονδία ψηφιακά, ενώ αποκαλύπτει και το δυναμισμό του στίβου, ενώ ο CEO της IAAF, Τζον Ρίτζεον υποστήριξε πως θα βοηθήσει την IAAF να γίνει πιο αναγνωρίσιμη από τον κόσμο εκτός στίβου.

Το νέο όνομα και λογότυπο θα αρχίσουν να χρησιμοποιούνται μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Ντόχα τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πέθανε ο John Velzian, o πρώτος προπονητής των Κενυατών
Μία ζωή που θυμίζει κινηματογραφική ταινία
Καλές εμφανίσεις Λαβασά και Σπύρου στις ΗΠΑ
Καλό ξεκίνημα από τα κορίτσια μας στις ΗΠΑ στον κλειστό στίβο
Μεγάλα ρεκόρ στο Houston - Απίθανες Keira D' Amato και Sara Hall
Απίθανες επιδόσεις στον Μαραθώνιο και στον Ημιμαραθώνιο του Houston
Back to Top