Mo Farah εναντίον Haile Gebrselassie: Μία διαμάχη εκτός αγωνιστικών χώρων

Καβγάς έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους δύο σούπερσταρ με βαριές κατηγορίες

Share

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Mo Farah διέμεινε στο ξενοδοχείο του μεγάλου Haile Gebrselassie στην Αιθιοπία. Εκεί, σύμφωνα με τον Farah, έχασε δύο κινητά, 3000 δολάρια σε μετρητά κι ένα ακριβό ρολόι ενώ πέρασε συνολικά τρεις μήνες στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο.

Πριν λίγες μέρες ο Farah αποκάλυψε δημόσια στη Συνέντευξη Τύπου του Μαραθώνιου του Λονδίνου τις κλοπές κατηγορώντας τον Gebrselassie ότι δεν έπραξε όπως έπρεπε. Αυτό έβαλε φωτιά στις σχέσεις των δύο δρομέων με τον Αιθίοπα να βγαίνει στην αντεπίθεση. O Gebre υπερασπίστηκε το ξενοδοχείο του, και δήλωσε πως ο ίδιος κάλεσε την Αστυνομία η οποία συνέλαβε πέντε υπαλλήλους του, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια κατηγορία. Μάλιστα ανέφερε πως στο ξενοδοχείο υπάρχει η πολιτική παραχώρησης χρηματοκιβώτιου στους ενοίκους που δηλώνουν την κατοχή μετρητών άνω των 350 δολαρίων, κάτι που όμως δεν θέλησε ο Farah. Μάλιστα, συμπλήρωσε πως λόγω καλής θέλησης προσέφερε μία γενναία έκπτωση της τάξης των 50% στον τελικό λογαριασμό του Βρετανού, ο οποίος ωστόσο ακόμα αρνείται να πληρώσει.

O Farah μάλιστα, είχε προειδοποίησει τον Αιθίοπα στέλνοντας του μήνυμα όπου τον ενημέρωνε πως θα μιλούσε για όλα αυτά στη Συνέντευξη Τύπου. Υπέγραψε μάλιστα το μήνυμα ως “ένας δυσαρεστημένος φίλος σου”.

Τα πράγματα, όμως ξέφυγαν ακόμα περισσότερο όταν ο Gebrselassie υποστήριξε πως κατά τη διαμονή του ο Mo Farah επιτέθηκε σε έγγαμο αθλητή στο γυμναστήριο, χωρίς μάλιστα να ξεκαθαρίσει το φύλο, ενώ γενικά τον κατηγόρισε για απρεπή συμπεριφορά για περισσότερες από μία φορές. Υποστήριξε μάλιστα πως με παρέμβαση του ίδιου το συγκεκριμένο περιστατικό δεν οδηγήθηκε στις αρχές, ενώ ανέφερε πως το λόγο πλέον έχουν οι δικηγόρου.

Βέβαια, η διαμάχη των δύο σούπερσταρ των δρόμων συνεχίζεται με εκατέρωθεν δηλώσεις στα μέσα με τον Sir Mo Farah, λίγες ώρες πριν από τη συμμετοχή του στον Μαραθώνιο του Λονδίνου, να αρνείται το περιστατικό και να ισχυρίζεται πως οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου αφάιρεσαν τα τιμαλφή και τα χρήματα από το δωμάτιο χρησιμοποιώντας το δικό τους κλειδί.

Δεν είδαμε (και πολύ θα θέλαμε) τους δύο δρομείς ως αντιπάλους σε κάποια μεγάλη κούρσα σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων ή Παγκόσμιου Πρωταθλήματος και είναι πιθανό να τους δούμε στο δικαστήριο…

Δείτε εδώ το preview για τον Μαραθώνιο του Λονδίνου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
La Valette Marathon 2024: Οι Έλληνες
Δείτε τους χρόνους που σημείωσαν στον Μαραθώνιο της Μάλτας
Το Σάββατο 30/3 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου
Τα φαβορί, η διαδρομή και ό,τι πρέπει να γνωρίζετε
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο