Ο Marathon des Sables ήταν και φέτος μοναδικός

Δύο ελληνικοί τερματισμοί στον φετινό Μαραθώνιο της άμμου

Share

Ο Marathon des Sables αποτελεί όνειρο για πολλούς λάτρεις των υπεραποστάσεων παγκοσμίως καθώς δοκιμάζει τα ανθρώπινα όρια σε πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, στην έρημο της Σαχάρα!

Ο φετινός αγώνας ήταν ο 34oς και όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια είχε απόσταση πάνω από 250χλμ. Ο αγώνας ξεκίνησε το 1986 και αποτελούσε ιδέα του Γάλλου Patrick Bauer, ο οποίος το 1984 διέσχισε 350χλμ. στη Σαχάρα. Τα τελευταία χρόνια ο αγώνας έχει μεγάλη αναγνώριση με τις δηλώσεις να ξεπερνούν τις 1.000 κάθε χρόνο, ενώ στόχος κάθε διοργάνωσης είναι να συγκεντρώνονται χρήματα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εκπαίδευσης παιδιών στο Μαρόκο.

Nικητής και φέτος αναδείχθηκε ο Μαροκινός Rachid El Morabity για 7η φορά στην καριέρα του, και έκτη συνεχόμενη, ενώ δεύτερος ήταν ο αδερφός του Mohamed. Ο Rachid El Morabity αυτή τη φορά χρειάστηκε μόλις 18 ώρες, 31 λεπτά και 24 δευτερόλεπτα!

H Ragna Debats γνωστή και από τους αγώνες στο βουνό ήταν η πρώτη γυναίκα και χρειάστηκε 22 ώρες, 33 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα. Δύο ώρες περίπου πιο πίσω ήταν η δεύτερη, η Μαροκινή Aziza Raji, ενώ τρίτη ήταν η  Βρετανίδα Gemma Game.

Φέτος δύο Έλληνες κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον αγώνα, ο Σπύρος Λογοθέτης και ο Σπύρος Ρόης. Ο Σπύρος Λογοθέτης κατάφερε να μπει στην πρώτη κατοστάδα αφού κατέλαβε την 94η θέση στο σύνολο με 30:27:18. Μάλιστα ο Λογοθέτης πήγαινε αρκετά καλά, όμως ένα ατύχημα τον ανάγκασε να καθυστερήσει αρκετά στο τελευταίο ετάπ του αγώνα.

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτησή του στο facebook:

“Όλα πήγαιναν μαγικά μέχρι και την τεταρτη μέρα το πρωί. Εκεί κάπου στο 12ο χιλιόμετρο ένα στρίψιμο στο γόνατο μέσα σε μια ξερή λίμνη με ανάγκασε να περπατήσω τα υπόλοιπα 65 χιλιόμετρα του long stage. Αυτό, ομως δεν ήταν αρκετό να με κρατήσει πίσω. Έσφιξα τα δόντια και έβγαλα τα υπόλοιπα χιλιόμετρα για εμενα, την οικογένεια μου, ολους τους φιλους που με στηρίζεται και πιστεύετε τόσο καιρό, την πατρίδα μου το Αγκίστρι και για την Ελλάδα μας. Από αυτόν τον μαγικό αγώνα κρατάω την απίστευτη εμπειρία που από το πουθενά βρέθηκα να ξεκινάω με τα πρώτα γκρουπ δυναμικότητας, να αγωνίζομαι χωρίς φόβο αθλητές παγκόσμιου κλάσης. Με βετεράνους του MDS. Αθλητές που επέστρεφαν για 4η, 5η ακόμα και 10η φορά απλά για να τερματίσουν αυτό τον αγώνα.
Θα ηθελα μέσα από την καρδιά μου να σας ευχαριστήσω όλους και όλες. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχω απαντήσει σε όλους ξεχωριστά.”

Ο Σπύρος Ρόης ήταν 595ος και χρειάστηκε 49 ώρες, 23 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα για να καλύψει όλες τις αποστάσεις συνολικά.

Ο αγώνας αποτελείτο από έξι στάδια όπου οι δρομείς καλούνταν να καλύψουν καθημερινά αποστάσεις που έφταναν ή και ξεπερνούσαν τον Μαραθώνιο σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Συνολικά φέτος τερμάτισαν 752 δρομείς από 47 διαφορετικές χώρες. 

Δείτε βίντεο από τους φετινούς τερματισμούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H Helen Obiri μας παρουσίασε το... μέλλον της Οn στην Βοστόνη
Δείτε το μοντέλο που φόρεσε στον Boston Marathon
Αρκετοί Έλληνες στον Μαραθώνιο της Ζυρίχης
Δείτε τις επιδόσεις τους σε Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο
Απίθανα πράγματα από την Tsegay στο 1ο Diamond League της σεζόν - Παγκόσμιο o Duplantis
Εντυπωσιακές επιδόσεις στην Κίνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο