Οι πρωταγωνιστές του Ρότερνταμ

Δύο διαφορετικές περιπτώσεις δρομέων που σημείωσαν σπουδαίες επιδόσεις στον NN Rotterdam Marathon

Share

Τελικά η “τέχνη” του τρεξίματος δεν ξεχνιέται εύκολα. Το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαμε δύο διαφορετικές ιστορίες στον Μαραθώνιο του Ρότερνταμ που το αποδεικνύουν περίτρανα. Δύο σημαντικές επιδόσεις από παλαιότερους δρομείς που επέστρεψαν στο τρέξιμο και στον Μαραθώνιο και επιβεβαίωσαν ότι αφενός “το σώμα θυμάται” αφετέρου ότι “ποτέ δεν είναι αργά”.

Ο 59χρονος Ιρλανδός

Ο Tommy Hughes ήταν πρωταθλητής Ιρλανδίας στον Μαραθώνιο και μάλιστα συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 στη Βαρκελώνη. Αρκετά χρόνια αργότερα μετά την απόσυρση του από την ενεργό δράση επέστρεψε στον Μαραθώνιο τρέχοντας σε κάποιες διοργανώσεις το 2013.

Δείτε τους Έλληνες στο Ρότερνταμ

Αυτό όμως που πέτυχε στον Μαραθώνιο του Ρότερνταμ την περασμένη Κυριακή ήταν απίστευτο! Ο 59χρονος Hughes τερμάτισε σε 2:30:15 σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ για την ηλικιακή του κατηγορία Μ60, με το προηγούμενο μάλιστα, αυτό του Ιάπωνα Yoshihisa Hosaka να είναι αρκετά πιο αργό (2:36:30). 



Η 41χρονη νοσοκόμα

Στον ίδιο αγώνα είχαμε και μία σπουδαία επίδοση από την 41χρονη μητέρα τριών παιδιών, Roberta Groner. Η Αμερικανίδα νοσηλεύτρια στο επάγγελμα, η οποία (ξανά) ξεκίνησε να τρέχει πριν από οκτώ χρόνια (!) τερμάτισε σε 2:29:06 σημειώνοντας νέο προσωπικό ρεκόρ και καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση στο σύνολο και πρώτη φυσικά στην ηλικιακή της κατηγορία. Βέβαια, ήταν δρομέας έως τα 22 της, ωστόσο, είχε μία αποχή για δέκα περίπου χρόνια!

Δείτε τους Έλληνες στους ευρωπαϊκούς Μαραθώνιους της Κυριακής 7/4

Στην “επιστροφή” της η Groner είχε τρέξει τον πρώτο της Μαραθώνιο στο Σικάγο το 2011 σε 3:12:42 κι από τότε έχει σημειώσει εντυπωσιακή πρόοδο φτάνοντας σε πολύ υψηλές επιδόσεις. Η ηλικία της βέβαια θεωρείται ακόμα “παραγωγική” για τον Μαραθώνιο. Μην ξεχνάμε πως η Κενυάτισσα Lydia Cheromei έχει τρέξει 2:23:31 στα 40 της, ενώ η Γερμανίδα Irina Mikitenko σε 2:24:54 στα 41 της!

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο