Ο Μαραθώνιος της Βιέννης αναμένεται συναρπαστικός

Την Κυριακή 7 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ο Vienna City Marathon

Share

Την ερχόμενη Κυριακή 7 Απριλίου η Βιέννη φιλοξενεί χιλιάδες δρομείς από κάθε γωνιά του πλανήτη που θα αγωνιστούν στον 36ο Vienna City Marathon, έναν αγώνα με τη χρυσή ετικέτα της IAAF

Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς Μαραθώνιους που κάθε χρόνο μετρά σχεδόν 40.000 συμμετοχές σε όλους τους αγώνες του προγράμματος.

Στην ανοιξιάτικη Βιέννη, αυτό που κερδίζει τους δρομείς είναι οι ολάνθιστοι δρόμοι της πόλης, αλλά και οι πλατείες και τα πάρκα της Βιέννης που συνθέτουν μία από τις πιο όμορφες αστικές διαδρομές Μαραθώνιου.

Η ελληνική παρουσία θα είναι και φέτος έντονη στην αυστριακή πρωτεύουσα καθώς αρκετοί είναι αυτοί που την επέλεξαν για τον ανοιξιάτικό τους αγώνα.

Πολύ υψηλό, όμως είναι για μία ακόμα χρονιά το επίπεδο των ελίτ συμμετοχών. Στις γυναίκες, η Nancy Kiprop από την Κένυα σχεδιάζει να κάνει το τρία στα τρία, αφού ήταν νικήτρια τις προηγούμενες δύο χρονιές, αλλά και να πετύχει ένα νέο ατομικό ρεκόρ. Σημαντική αντίπαλος για την Kiprop θα είναι η Rahma Tusa από την Αιθιοπία, μία δρομέας με ρεκόρ 2:23:46, η επίσης Κενυάτισσα Angela Tanui με 2:26:31, αλλά και η Ελβετή Maja Neuenschwander στην επιστροφή της στους αγώνες μετά από ένα διάστημα αποχής λόγω τραυματισμού, η οποία ήταν νικήτρια στη Βιέννη το 2015 και το ατομικό της ρεκόρ είναι 2:26:49.

Και στους άνδρες, όμως ένας Ελβετός αναμένεται να πρωταγωνιστήσει. Ο λόγος για τον πρωταθλητή Ευρώπης Tadesse Abraham που έχει ρεκόρ στην απόσταση 2:06:40. Ο Αφρικανικής καταγωγής δρομέας θα κληθεί να αντιμετωπίσει μερικούς αρκετά καλούς Κενυάτες δρομείς με αιχμή του δόρατος τον Gilbert Kirwa με ατομικό ρεκόρ 2:06:14. Συνολικά πάντως δέκα δρομείς στη λίστα εκκίνησης του αγώνα έχουν ρεκόρ κάτω από το 2:10.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά τόσο από το αυστριακό κανάλι ORF 1 όσο και σε Live Streaming μέσα από τη σελίδα της διοργάνωσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έρχεται το European Running Championships
Ελίτ και ερασιτέχνες δρομείς ενώνονται σε ένα πρωτάθλημα
Oι Έλληνες στον 128ο Boston Marathon
Δείτε τις επιδόσεις τους στην Βοστόνη
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο