Πολλές συμμετοχές και νέοι νικητές στο Half της Νέας Υόρκης

Δείτε τι έγινε στον United Airlines NYC Half Marathon

Share

24.659 δρομείς, 12.305 άνδρες και 12.354 γυναίκες τερμάτισαν στον Ημιμαραθώνιο της Νέας Υόρκης, United Airlines NYC Half Marathon που πραγματοποιήθηκε σήμερα. Τα νούμερα ήταν μοιρασμένα σε έναν ακόμα αγώνα των New York Road Runners που διοργανώνουν εκτός από τον Ημί, τον Μαραθώνιο της πόλης, το μίλι της 5ης Λεωφόρου και άλλους σπουδαίους αγώνες καθώς τα ποσοστά ανδρών γυναικών είναι σχεδόν 50-50. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός, ότι στους αγώνες που διοργανώνουν οι NYRR υπολογίζεται ότι συμμετέχουν περίπου 600.000 δρομείς κάθε χρόνο!

Στον Ημιμαραθώνιο τώρα, ο νικητής φέτος ήταν ένα… αουτσάιντερ. Συγκεκριμένα, ο Belay Tilahun από την Αιθιοπία πέρασε στο τέλος τον Daniel Mesfun από την Ερυθραία και τερμάτίσε σε 1:02:10 για να φτάσει στην πρώτη του νίκη σε νεοϋρκέζικο έδαφος. Ο Mesfun ακολούθησε σε 1:02:16, ενώ τρίτος ήταν ο Αμερικάνος πρώην Κενυάτης και ασημένιος Ολυμπιονίκης το 2016 στα 5.000μ., Paul Chelimo στο ντεμπούτο του στην απόσταση με 1:02:19.

Στις γυναίκες η κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ Joyciline Jepkosgei και αυτή στην πρώτη της εμφάνιση στο μεγάλο μήλο έφτασε σε μία εμφατική νίκη τερματίζοντας σε 1:10:07, ένα λεπτό μπροστά από την συμπατριώτισσά της Mary Ngugi, ενώ τρίτη ήταν η Buze Diriba από την Αιθιοπία, περσινή νικήτρια του αγώνα, σε 1:11:07.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αρκετοί Έλληνες στον Μαραθώνιο της Ζυρίχης
Δείτε τις επιδόσεις τους σε Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο