Γιατί δεν θα μετρήσει το παγκόσμιο ρεκόρ του Dykes

Ένα λάθος των διοργανωτών θα στερήσει το παγκόσμιο ρεκόρ από τον Gene Dykes

Share

Τον περασμένο μήνα είδαμε με μεγάλη έκπληξη τον απίθανο 70χρονο Gene Dykes να σημειώνει νέο παγκόσμιο ρεκόρ στην ηλικιακή του κατηγορία στον Μαραθώνιο όταν τερμάτισε σε 2:54:23 στον Jacksonville Marathon.

Ωστόσο, πιθανότατα το ρεκόρ του δεν θα αναγνωριστεί επίσημα σαν παγκόσμιο για τυπικούς λόγους. Κι αυτό γιατί, ενώ η διαδρομή του αγώνα ήταν πιστοποιημένη από την ομοσπονδία στίβου των ΗΠΑ (USATF) και πληρούσε τα σχετικά κριτήρια, ωστόσο, η διοργάνωση δεν είχε πάρει την απαιτούμενη έγκριση για φέτος.

Κάθε χρόνο, οι διοργανώσεις αγώνων δρόμου στις ΗΠΑ πληρώνουν μια συνδρομή στην USATF, και ταυτόχρονο αποδέχονται  τους εθνικούς και διεθνείς κανόνες για τις διοργανώσεις. Σύμφωνα με την USATF, μόνο στους αγώνες που έχουν πιστοποιημένες διαδρομές και ταυτόχρονα έχουν πάρει την ετήσια έγκριση μπορούν να αναγνωριστούν τα ρεκόρ.

Ο ίδιος ο Dykes πάντως δηλώνει πως δεν το βάζει κάτω, ενώ σέβεται τους κανόνες και δεν μπορεί να κάνει κάτι για να το αλλάξει. Έχει ήδη φτιάξει το αγωνιστικό πλάνο του για το 2019 το οποίο δεν περιλαμβάνει την απόπειρα για ένα νέο ρεκόρ. Άλλωστε, το ρεκόρ ήταν ένας προσωπικός στόχος, και αφού τον πέτυχε, δεν έχει σημασία για τον ίδιο αν θα αναγνωριστεί ή όχι.

Επόμενος Μαραθώνιος, όπως όλα δείχνουν θα είναι το 2020 στο Λονδίνο για τον Dykes που στα 70 του όχι απλά κάνει σχέδια αλλά βάζει και υψηλούς στόχους!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο