Καλη παρουσία ο Αναγνώστου στο Tilburg, χρήσιμες εμπειρίες η ελληνική αποστολή

Δείτε τι έγινε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανωμάλου δρόμου

Share

Αρκετά καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Μάριος Αναγνώστου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε ανώμαλο δρόμο που πραγματοποιήθηκε στο Τίλμπουργκ της Ολλανδίας.

Ο ταλαντούχος δρομέας κατέλαβε την 17η θέση στη δύσκολη κατηγορία των εφήβων (Κ20) ανάμεσα σε 96 δρομείς από όλη την Ευρώπη. Ο Αναγνώστου κάλυψε την απόσταση των 6,3 περίπου χλμ. σε 18:54.

Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Νορβηγός Jacob Ingerbrigtsen, αθλητής που διαπρέπει στις μεσαίες αποστάσεις, και φυσικά ήταν το μεγάλο φαβορί, ενώ αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη του νίκη στη διοργάνωση!

Στην ίδια κούρσα μετείχε και ο Νίκος Σάκης, αποκομίζοντας σημαντικές εμπειρίες και καταλαμβάνοντας τελικά την 81η θέση σε 19:59.

Στον αγώνα των γυναικών η Δάφνη Λαβασά πλασαρίστηκε αρκετά καλά στην 68η θέση με χρόνο 15:02. Η έτερη ελληνική συμμετοχή, η Έφη Φλώρου από τον Βόλο ήταν 83η σε 15:41 ανάμεσα σε 86 δρομείς που τερμάτισαν. Νικήτρια του αγώνα ήταν η Nadia Battocletti από την Ιταλία σε 13:46 κερδίζοντας το πρώτο μετάλλιο για τη χώρα της στην ιστορία της διοργάνωσης.

Στην κατηγορία των νέων (Κ23), ο Κωνσταντίνος Σταμούλης ήταν 76ος σε 26:04, ενώ ο Γιώργος Τάσσης έμεινε αρκετά πίσω καταλαμβάνοντας την 92η και τελευταία θέση.

Στην κούρσα των γυναικών νικήτρια ήταν η Τουρκάλα Yasemin Can σε 26:05, ενώ στην μεγάλη κούρσα, αυτήν των ανδρών, πρωταθλητής Ευρώπης αναδείχθηκε ο Filip Ingerbrigtsen σε 28:49, μεγάλος αδελφός (και μεσαίος ανάμεσα στα τρία σπουδαία αδέρφια), κάνοντας αυτό το πρωτάθλημα… οικογενειακή υπόθεση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Obiri και Lemma θριάμβευσαν στην Βοστόνη!
Καλές επιδόσεις, ωραίοι αγώνες
Ένας Έλληνας στον Schneider Electric Marathon de Paris
Διαβάστε την εμπειρία του Έλληνα μαραθωνοδρόμου
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο