Την Κυριακή ο Μαραθώνιος πάει… Βαλένθια

Χιλιάδες συμμετοχές, γρήγοροι μαραθωνοδρόμοι και Έλληνες στον Marathon Valencia Trinidad Alfonso EDP

Share

Θεωρείται ως ο καλύτερος ισπανικός Μαραθώνιος τα τελευταία χρόνια, ενώ από το 2016 έχει τη χρυσή ετικέτα της IAAF. Ο Marathon Valencia Trinidad Alfonso EDP, ή πιο απλά ο Μαραθώνιος της Βαλένθια θα πραγματοποιηθεί αυτήν την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου και αναμένεται να χαρίσει καλές επιδόσεις αλλά και μία σπουδαία αγωνιστική ευκαιρία σε χιλιάδες μαραθωνοδρόμους.

Η διαδρομή είναι αρκετά καλή και περνά από τα ομορφότερα σημεία της πόλης κάνοντας ουσιαστικά μία “ευχάριστη” ξενάγηση στους δρομείς στα μνημεία αλλά και στις κατασκευές των βαλενθιάνων αρχιτεκτόνων, με αποκορύφωμα το πρωτοποριακό συγκρότητα “Η πόλη των Τεχνών και των Επιστημών” του Σαντιάγο Καλατράβα.

Αρκετές αναμένονται και οι ελληνικές συμμετοχές αφού πολλοί είναι αυτοί που προτίμησαν την ισπανική πόλη για τον αγώνα τους ποντάροντας τόσο στην καλή διαδρομή όσο και στις καλές σχετικά καιρικές συνθήκες που συνήθως επικρατούν αρχές Δεκεμβρίου στην πρωτεύουσα της ομώνυμης και αυτόνομης επαρχίας της Ισπανίας.

Ο αγώνας πραγματοποιείται από το 1981 αδιάκοπα από τον αθλητικό σύλλογο SD Correcaminos Valencia, ενώ τα ρεκόρ διαδρομής κρατούν ο Κενυάτης Sammy Kitwara με 2:05:15 από πέρυσι και η συμπατριώτισσά του Valary Aiyabei με 2:24:48 από το 2017.

Η πόλη της Βαλένθια είναι γνωστή φυσικά και για τον Ημιμαραθώνιο της ο οποίος πραγματοποιείται από τους ίδιους διοργανωτές κάθε Οκτώβρη και έχει φιλοξενήσει το παγκόσμιο ρεκόρ στις γυναίκες το 2017 και το αντίστοιχο ρεκόρ στους άνδρες το 2018!

Δείτε το βίντεο του αγώνα

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο