Στο Λονδίνο για Μαραθώνιο ο Mo Farah

Ο Βρετανός σούπερσταρ των αποστάσεων ανακοίνωσε πως θα αγωνιστεί στον Virgin Money London Marathon

Share

O Mo Farah έδειξε πρόσφατα στο Σικάγο ότι μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα και στον Μαραθώνιο με το 2:05:11 που σημείωσε, επίδοση που αποτελεί και ευρωπαϊκό ρεκόρ.

Έτσι, ανακοίνωσε τον επόμενο του αγώνα, αυτή τη φορά στο αγαπημένο του Λονδίνο και τον Virgin Money London Marathon. Γνωρίζει φυσικά πως δεν θα είναι αυτός το μεγάλο φαβορί. Η παρουσία του Eliud Kipchoge, του κατόχου του παγκόσμιου ρεκόρ, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για τη νίκη στους υπόλοιπους δρομείς και είναι κάτι που παραδέχεται και ο ίδιος ο Mo.

“Σίγουρα ο Kipchoge είναι καλύτερος από όλους μας αυτήν την περίοδο, ενώ είναι τρία λεπτά πιο γρήγορος από μένα. Θέλω, όμως να τρέξω μαζί του για να μάθω από αυτόν και να αποκτήσω σημαντικές εμπειρίες” ανέφερε ο δις χρυσός ολυμπιονίκης των 10.000μ.!

Ο 35χρονος πλέον Βρετανός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει και στους στίβους. Το γεγονός πως αισθάνεται ακόμα αρκετά γρήγορος (δήλωσε πως δεν έχει χάσει την ταχύτητά του στις μικρότερες αποστάσεις) του δίνει το δικαίωμα να ονειρεύεται ένα τρίτο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στα 10.000μ. Το κίνητρο είναι μεγάλο καθώς κανείς δεν έχει καταφέρει κάτι παρόμοιο. Τόσο ο “αυτοκράτορας” Haile Gebreselassie (1996, 2000), όσο και ο ρέκορντμαν Kenenisa Bekele (2004, 2008), αλλά και οι παλαιότεροι, Lasse Viren (1972, 1976), Emil Zatopek (1948, 1952) και Paavo Nurmi (1920, 1928) σταμάτησαν στα δύο, κι έτσι ο Farah φιλοδοξεί να γίνει ο πρώτος με τρία χρυσά μετάλλια στα 10.000μ. 

Μάλιστα, υπάρχει το ενδεχόμενο να αγωνιστεί και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα το ερχόμενο καλοκαίρι, αν και ακόμα δεν είναι σίγουρος για το αν θα δοκιμάσει και πάλι στα 10.000μ. ή στον Μαραθώνιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
Bρετανός έτρεξε στον Μαραθώνιου του Λονδίνου δοκιμάζοντας 25 ποτήρια κρασί!
Ακούγεται ωραίο, αλλά μην το δοκιμάσετε…
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο