Ανησυχία για τον Μαραθώνιο στους Ολυμπιακούς του Τόκιο

Οι υψηλές θερμοκρασίες και η υγρασία προβληματίζουν διοργανωτές και επιστήμονες

Share

Μεγάλη ανησυχία υπάρχει για τον Μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στο Τόκιο. Αιτία είναι οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες (σε συνδυασμό με την υγρασία αλλά και την ατμοσφαιρική ρύπανση) που αναμένεται να επικρατούν εκείνη την περίοδο στην ιαπωνική πρωτεύουσα και που, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μπορεί να οδηγήσει σε πολλά κρούσματα θερμοπληξίας και γενικότερα προβλήματα υγείας για τους δρομείς.

Οι κούρσες του Μαραθώνιου έχουν προγραμματιστεί να εκκινήσουν στις 7:00 και στις 7:30 π.μ. για γυναίκες και άντρες αντίστοιχα, ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος για την υγεία των μαραθωνοδρόμων.

Ωστόσο, πρόσφατα ο καθηγητής Takaaki Matsumoto του Chukyo University της Ιαπωνίας υποστήριξε πως αν οι αγώνες ξεκινήσουν τις συγκεκριμένες ώρες θα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος καθώς η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 29-31 βαθμούς! Αν, όμως, μεταφερθούν δύο ώρες νωρίτερα, στις 5:00 και στις 5:30 π.μ., τότε το ρισκο μειώνεται καθώς η θερμοκασία αναμένεται να κυμανθεί από τους 25 έως τους 28 βαθμούς. Φυσικά, ακόμα και τότε ο κίνδυνος για την υγεία των δρομέων υπάρχει απλά είναι σχετικά μικρότερος.

Σε κάθε περίπτωση τα πράγματα δεν ξεκινούν καλά για τον Ολυμπιακό Μαραθώνιο, ένα αγώνισμα με περίοπτη θέση στο Ολυμπιακό πρόγραμμα που μάλιστα κλείνει και τη διοργάνωση, και σε μία χώρα που το λατρεύει, όπου θα συμμετέχουν κορυφαίοι δρομείς!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εξαιρετική επίδοση από τον Σγουρό στις ΗΠΑ στα 5.000μ.
Μεγάλο ατομικό ρεκόρ για τον Έλληνα δρομέα
Obiri και Lemma θριάμβευσαν στην Βοστόνη!
Καλές επιδόσεις, ωραίοι αγώνες
Oι Έλληνες στον 128ο Boston Marathon
Δείτε τις επιδόσεις τους στην Βοστόνη
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο