Στον Μαραθώνιο του Abu Dhabi ο Kiptum

Ο επόμενος του αγώνας μετά το παγκόσμιο ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο

Share

Το περασμένο Σαββατοκύριακό με τα κατορθώματά του έκανε τους πάντες να μιλούν για αυτόν. Ο μέχρι πριν λίγες μέρες “άσημος” Abraham Kiptum ήταν ένας ακόμα αρκετά καλός δρομέας που όμως δεν είχε πετύχει κάτι πολύ αξοσημείωτο για να ξεχωρίσει. Όπως, αναφέρθηκε μάλιστα σε ξένα μέσα, ο νεαρός Κενυάτης είχε πάρει “άκυρο” από τον Μαραθώνιο του Σικάγο στις αρχές του Οκτώβρη όταν ζήτησε να αγωνιστεί ως ελίτ.

Στη Βαλένθια, όμως, και στον Trinidad Alfonso Half Marathon πέτυχε ένα εντυπωσιακό παγκόσμιο ρεκόρ γράφοντας το όνομά του στην ιστορία. Ο τρόπος, μάλιστα, που το πέτυχε – πέρασε το πρώτο δεκάρι σχετικά αργά και ανέβασε σημαντικά ρυθμό στη συνέχεια – προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση και θαυμασμό.

Δείτε εδώ περισσότερα για το παγκόσμιο ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο

Πλέον, ο 29χρονος Κενυάτης ανήκει στην αφρόκρεμα των δρομέων και μπορεί να ζητά μεγάλα ποσά απλά και μόνο για να συμμετέχει σε αγώνες. Έτσι, έκλεισε ήδη τη συμμετοχή του για τον επόμενο αγώνα ο οποίος θα είναι Μαραθώνιος, και μάλιστα όχι μία τυχαία διοργάνωση.

Στις 7 Δεκεμβρίου, λοιπόν, θα αγωνιστεί στον Μαραθώνιο του Abu Dhabi, έναν αγώνα που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά και που οι διοργανωτές μοιράζουν απλόχερα χρήματα στους ελίτ δρομείς. 

Oι διοργανωτές του Abu Dhabi Marathon έχουν βάλει τα δυνατά τους έχοντας μάλιστα σχεδιάσει και μία πολύ γρήγορη διαδρομή. Ο Paul Tergat, παλαιότερος κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στην απόσταση από το 2003 έως το 2007, ο οποίος ήταν στην τεχνική επιτροπή που σχεδίασε τη διαδρομή πιστεύει πως οι καλές καιρικές συνθήκες τον Δεκέμβριο στο εμιράτο σε συνδυασμό με τη διαδρομή θα οδηγήσουν σε πολύ σπουδαίες επιδόσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Bρετανός έτρεξε στον Μαραθώνιου του Λονδίνου δοκιμάζοντας 25 ποτήρια κρασί!
Ακούγεται ωραίο, αλλά μην το δοκιμάσετε…
Jeff Aston: Πάντα παρών στον Μαραθώνιο του Λονδίνου
Τερμάτισε τον 44ο του Μαραθώνιο στα 80 του!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο