Απίστευτο παγκόσμιο ρεκόρ Masters στη Φρανκφούρτη

Ο 42χρονος Μark Kiptoo σημείωσε μία φοβερή επίδοση στον Mainova Frankfurt Marathon

Share

Μπορεί να μην ήταν νικητής στον Mainova Frankfurt Marathon, όμως πανηγύρισε έξαλλα στον τερματισμό του. Ο Mark Kiptoo την περασμένη Κυριακή τερμάτισε σε 2:07:50 στον… αγαπημένο του Μαραθώνιο, και σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ για την ηλικιακή κατηγορία 40-44!

Ο 42 ετών και σχεδόν 130 ημερών Κενυάτης, το 2013 είχε τερματίσει δεύτερος στη γερμανική πόλη, στο ντεμπούτο του μάλιστα στην απόσταση, με 2:06:17. Τότε ήταν 37 ετών, ενώ ένα χρόνο αργότερα κέρδισε τη συγκεκριμένη διοργάνωση με 2:06:49.

Αυτή τη φορά κατάφερε να σημειώσει ένα σπουδαίο παγκόσμιο ρεκόρ, το πρώτο για στη συγκεκριμένη διοργάνωση, σπάζοντας το 2:08:38 του συμπατριώτη του Kenneth Mungara.

Mάλιστα, ο Kiptοο δήλωσε ιδιαίτερα αισιόδοξος για το μέλλον ότι μπορεί να πετύχει ακόμα καλύτερες επιδόσεις, ενώ παραπονέθηκε ότι ο δυνατος αέρας στο δεύτερο μισό της διαδρομής του στέρησε μία καλύτερη επίδοση!

Το παράδοξο είναι ότι νικητής την περασμένη Κυριακή στη Φρανκφούρτη αναδείχθηκε ο μόλις 20 ετών Κelkile Gezahegn σχεδόν ένα λεπτό ταχύτερα!

Δείτε εδώ τους ελληνικούς τερματισμούς στη Φρανκφούρτη και όλα όσα έγιναν στον φετινό αγώνα

φωτογραφία: photorun.net

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Έλληνες στον Ημιμαραθώνιο της Βαρσοβίας
Δείτε την ελληνική παρουσία στον NN Polmaraton Warszawski
Παρίσι 2024: Πόλεμος στα... κουνούπια από την οργανωτική επιτροπή
Το έχουν πάρει πολύ ζεστά οι διοργανωτές…
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο