Την Κυριακή ο TCS New York Marathon

Η Νέα Υόρκη τρέχει αυτήν την Κυριακή

Share

Tην ερχόμενη Κυριακή 4 Νοεμβρίου η Νέα Υόρκη θα υποδεχθεί περισσότερους από 50.000 δρομείς για το μεγαλύτερο δρομικό πάρτυ της πόλης: Τον TCS New York City Marathon!

Πρόκειται για μία διοργάνωση που ξεκίνησε το 1970, γιγαντώθηκε, όμως, τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, ενώ πλέον μετρά πάνω από 50.000 τερματισμούς κάθε χρόνο! Το ρεκόρ του μάλιστα είναι 51.934 τερματισμοί το 2016, ενώ το 2017 δηλωσαν συμμετοχή (δεν έγιναν όμως όλοι δεκτοί) περισσότεροι από 98.000!

Πλέον όλη η Νέα Υόρκη ετοιμάζεται για το μεγάλο γεγονός που περνά από πέντε διαμερίσματα της πόλης για να τερματίσει στο στολίδι της, το Central Park.

Οι συμμετοχές των ελίτ βγάζουν… μάτια με σπουδαία ονόματα και παλαιότερους νικητές. Στις γυναίκες η Mary Keitany προβάλει ως φαβορί με το απίθανο 2:17:01, ωστόσο, πρόκειται για μία ασταθή δρομέα. Και πέρυσι άλλωστε, έχασε στη Νέα Υόρκη. Παρούσα θα είναι ακόμα μία πολύ γρήγορη Κενυάτισσα, η Vivian Cherouyiot με ρεκόρ 2:18:31, ενώ οι Αμερικάνοι θέλουν σαν τρελοί να πανηγυρίσουν την back to back νίκη της Shalane Flanagan, της περσινής νικήτριας του αγώνα που λατρεύεται ιδιαίτερα από τους συμπατριώτες της.

Ξεχωρίζουν ακόμα η Mamitu Daska από την Αιθιοπία με 2:21:59 αλλά και η Desire Linden, η Αμερικανίδα νικήτρια στη Βοστόνη πριν από έξι μήνες που θα θελε όσο τίποτα να κερδίσει δύο Major Marathons μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Στους άνδρες ξεχωρίζει ο περσινός νικητής Geoffrey Kamworor, αλλά και ο Αιθίοπας Lelisa Desisa με ρεκόρ 2:04:45 και δύο φορές νικητής στη Βοστόνη. Ωστόσο, οι Αμερικάνοι, και όχι μόνο, περιμένουν το ντεμπούτο του Bernard Lagat στην απόσταση! Ο Lagat, ένας από τους πιο επιτυχημένους Αμερικάνους δρομείς όλων των εποχών θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στον Μαραθώνιο στα 43 έπειτα από μία πολύ πλούσια καριέρα σε αποστάσεις από τα 1.500μ. έως και τα 10.000μ.

Ο στόχος του Lagat, ωστόσο, δεν είναι τόσο υψηλός. Θέλει απλά να τρέξει κάτω από 2:12 και να σπάσει το εθνικό ρεκόρ 40+ για τις ΗΠΑ. 

Ελληνικές συμμετοχές έχουμε παραδοσιακά κάθε χρόνο από δρομείς που είτε ταξιδεύουν από τη χώρα μας απλά και μόνο για τη συμμετοχή και την εμπειρία της συγκεκριμένης διοργάνωσης, είτε ζουν μόνιμα στις ΗΠΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
Απίθανα πράγματα από την Tsegay στο 1ο Diamond League της σεζόν - Παγκόσμιο o Duplantis
Εντυπωσιακές επιδόσεις στην Κίνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο