“Πνίγηκαν” στη Βενετία

Το φαινόμενο της “πλημμυρίδας” έκανε πολύ δύσκολη τη ζωή των δρομέων

Share

Ο Μαραθώνιος της Βενετίας κάθε χρόνο βρίσκει έναν τρόπο να… ξεχωρίζει. Κι αν πέρυσι ήταν μόνο οι πρώτοι δρομείς που την πλήρωσαν αφού τους υπέδειξαν λάθος δρόμο (δείτε εδώ), φέτος όλοι είχαν ένα πολύ μεγάλο εμπόδια να ξεπεράσουν.

Το πρωί της Κυριακής, λοιπόν, το φαινόμενο της πλημμυρίδας, ή όπως το ονομάζουν οι Ιταλοί, aqua alta, ανέβασε σε ορισμένα σημεία της διαδρομής τη στάθμη του νερού με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι δρόμοι.

Φυσικά, για ό,τι συνέβη φέτος καμία ευθύνη δεν φέρουν οι διοργανωτές, καθώς πρόκειται για ένα φαινόμενο που πλήττει συχνά την πανέμορφη πόλη τους φθινοπωρινούς ή τους χειμερινούς μήνες.

Το έργο των δρομέων ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο με εικόνες που θύμιζαν βιβλική καταστροφή. Χαρακτηριστικό είναι πως οι γρήγοροι Αφρικανοί δρομείς περιορίστηκαν σε μέτριες επιδόσεις (ο Αιθίοπας Gebre Ayenew επικράτησε με 2:13:23), ενώ χαρακτηριστικό είναι πως και ο Ιάπωνας Yuki Kawauchi, ένας δρομέας που έχει τρέξει δεκάδες φορές κάτω από 2:20, τερμάτισε σε 2:27:43 στην έβδομη θέση.

Ανάμεσα στους τερματίσαντες του Μαραθώνιου ήταν και δύο Έλληνες, ο Κωνσταντίνος Σίμος με 3:56:23 (3:54:50) και ο Στέφανος Τσαλαπάτης με 4:38:38 (4:37:20).

Δείτε εδώ μερικές στιγμές από τον αγώνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρίσι 2024: Πόλεμος στα... κουνούπια από την οργανωτική επιτροπή
Το έχουν πάρει πολύ ζεστά οι διοργανωτές…
Οι Active Monkeys στον Ημιμαραθώνιο της Λισαβόνας
Η ομάδα μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία τους
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο