“Πνίγηκαν” στη Βενετία

Το φαινόμενο της “πλημμυρίδας” έκανε πολύ δύσκολη τη ζωή των δρομέων

Share

Ο Μαραθώνιος της Βενετίας κάθε χρόνο βρίσκει έναν τρόπο να… ξεχωρίζει. Κι αν πέρυσι ήταν μόνο οι πρώτοι δρομείς που την πλήρωσαν αφού τους υπέδειξαν λάθος δρόμο (δείτε εδώ), φέτος όλοι είχαν ένα πολύ μεγάλο εμπόδια να ξεπεράσουν.

Το πρωί της Κυριακής, λοιπόν, το φαινόμενο της πλημμυρίδας, ή όπως το ονομάζουν οι Ιταλοί, aqua alta, ανέβασε σε ορισμένα σημεία της διαδρομής τη στάθμη του νερού με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι δρόμοι.

Φυσικά, για ό,τι συνέβη φέτος καμία ευθύνη δεν φέρουν οι διοργανωτές, καθώς πρόκειται για ένα φαινόμενο που πλήττει συχνά την πανέμορφη πόλη τους φθινοπωρινούς ή τους χειμερινούς μήνες.

Το έργο των δρομέων ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο με εικόνες που θύμιζαν βιβλική καταστροφή. Χαρακτηριστικό είναι πως οι γρήγοροι Αφρικανοί δρομείς περιορίστηκαν σε μέτριες επιδόσεις (ο Αιθίοπας Gebre Ayenew επικράτησε με 2:13:23), ενώ χαρακτηριστικό είναι πως και ο Ιάπωνας Yuki Kawauchi, ένας δρομέας που έχει τρέξει δεκάδες φορές κάτω από 2:20, τερμάτισε σε 2:27:43 στην έβδομη θέση.

Ανάμεσα στους τερματίσαντες του Μαραθώνιου ήταν και δύο Έλληνες, ο Κωνσταντίνος Σίμος με 3:56:23 (3:54:50) και ο Στέφανος Τσαλαπάτης με 4:38:38 (4:37:20).

Δείτε εδώ μερικές στιγμές από τον αγώνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε Ανώμαλο Έδαφος 2024: Οι νικητές
Αναγνώστου και Μαρινάκου οι μεγάλοι νικητές – Δείτε όλες τις τριάδες
Ιστορική Μάχη Ντολμά 2024
LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
2ο Axios Running Festival
Κάλεσμα του Δήμου Χαλκηδόνας στους δρομείς
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο