Όλη η Ευρώπη τρέχει Μαραθώνιο

Αρκετές διοργανώσεις, πολλές οι ελληνικές συμμετοχές

Share

Ένα από τα πιο πλούσια Σαββατοκύριακα του χρόνου για τους ευρωπαϊκους Μαραθώνιους είναι αυτό που έρχεται (27-28 Οκτωβρίου). Στη Γηραιά Ήπειρο πραγματοποιούνται περισσότερες από 10 μεγάλες διοργανώσεις σε διάφορες πόλεις. Σημαντικότερες, ωστόσο, χωρίς αμφιβολία είναι αυτή της Φρανκφούρτης, Mainova Frankfurt Marathon, της Βενετίας Venicemarathon, της Λοζάνης στην Ελβετία. Παράλληλα, υπάρχουν και σημαντικές διοργανώσεις Ημιμαραθώνιου, όπως αυτή της Βαλένθια αλλά και της Μαδρίτης.

Άλλοι ευρωπαϊκοί Μαραθώνιοι για αυτήν την Κυριακή γίνονται στη Λουμπλιάνα, στις Βρυξέλλες, στο Δουβλίνο και στη Λουκέρνη.

Στη Φρανκφούρτη και τον Mainova Frankfurt Marathon, όπως και κάθε χρόνο θα αναμετρηθούν σπουδαίοι δρομείς που θα κυνηγήσουν μεγάλες επιδόσεις. Στους άνδρες υπάρχει ένας… στρατός από Κενυάτες και Αιθίοπες με επιδόσεις από το 2:05:27 έως το 2:10:38, ενώ υπάρχουν ακόμα τρεις γρήγοροι Ιάπωνες (Yamamoto, Ιshiki, Murasawa), καθώς και τρεις ακόμα Αφρικανοί που θα τρέξουν για πρώτη φορά στην απόσταση. Παρών στη συγκεκριμένη διοργάνωση θα είναι για μία ακόμα χρονιά και ο Arne Gabius, κάτοχος του εθνικού ρεκόρ για τους Γερμανούς με 2:08:33.

Στις γυναίκες, ξεχωρίζει η Mare Dibaba, μία αθλήτρια με ρεκόρ 2:19:52, ενώ υπάρχουν τρεις ακόμα δρομείς από την ίδια χώρα (Αιθιοπία) με επιδόσεις καλύτερες από το 2:21:45! Συνολικά θα αγωνιστούν 14 δρομείς με επιδόσεις κάτω από το 2:30, ενώ ανάμεσά τους θα είναι και η Αμερικανίδα Sarah Hall με ρεκόρ 2:26:20.

Πολλοί είναι και οι Έλληνες που θα τρέξουν τον φθινοπωρινό τους Μαραθώνιο στην όμορφη γερμανική πόλη και θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την καλή διαδρομή και τις πιο δροσερές καιρικές συνθήκες για να κάνουν ρεκόρ. Για την ώρα, ωστόσο, οι προβλέψεις δίνουν αρκετά χαμηλή θερμοκρασία για την ημέρα του αγώνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απίθανα πράγματα από την Tsegay στο 1ο Diamond League της σεζόν - Παγκόσμιο o Duplantis
Εντυπωσιακές επιδόσεις στην Κίνα
Bρετανός έτρεξε στον Μαραθώνιου του Λονδίνου δοκιμάζοντας 25 ποτήρια κρασί!
Ακούγεται ωραίο, αλλά μην το δοκιμάσετε…
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο