Πολύ σκληρή για να εγκαταλείψει…

Γιαπωνέζα δρομέας σύρθηκε για 200μ. μέχρι τον τερματισμό για να μην αφήσει την ομάδα της

Share

Το Πρωτάθλημα Corporate Women’s Ekiden Championships στην Ιαπωνία είναι ένας θεσμός που περιλαμβάνει αγώνες ομαδικού χαρακτήρα, ουσιαστικά, μία σκυταλοδρομία, Μαραθώνιου.

Σε έναν από τους προκριματικούς γύρους στην περιφέρεια της Φουκουόκα, όπου συμμετείχαν 27 ομάδες, η δρομέας Rei Iida ήταν αποφασισμένη να βοηθήσει την ομάδα της, Iwatani Sangyo. Ξεκίνησε γρήγορα τον αγώνα της, όμως όσο πλησιάζε στη γραμμή αλλαγής οι δυνάμεις της την εγκατέλειπαν. Έτσι, προκειμένου να μην προδώσει την ομάδα της και τις συναθλήτριες της, κάλυψε τα τελευταία 200μ. κυριολεκτικά σέρνοντας, με τα γόνατά της να γεμίζουν πληγές και αίματα. 

Ωστόσο, η Iida σταμάτησε μονάχα όταν έφτασε στη γραμμή αλλαγής και παρέδωσε τη σκυτάλη της, τη στιγμή που ο κριτής του αγώνα ήταν από πάνω της όλο αυτό το διάστημα για να βεβαιωθεί ότι είναι εντάξει. Η Iida, η οποία είναι φοιτήτρια και δρομέας μεγάλων αποστάσεων και προπονείται με τον Hisakazu Hirose, προπονητή της κατόχου του εθνικού ρεκόρ της Ιαπωνίας, Mizuki Nogutsi, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαγνώστηκε με κάταγμα. Παρόλα αυτά ζήτησε συγγνώμη από την ομάδα της για την απόδοσή της…

Πάντως οι διοργανωτές δέχθηκαν έντονη κριτική για το γεγονός ότι την άφησαν να τερματίσει. Η δικαιολογία τους ήταν πως παρά το γεγονός ότι υπεύθυνος της ομάδας της αποφάσισε να σταματήσει η ομάδα από τον αγώνα, δεν είχαν τον χρόνο να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο του αγώνα ώστε να το κάνουν άμεσα.

Δείτε όλο τον αγώνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αρκετοί Έλληνες στον Μαραθώνιο της Ζυρίχης
Δείτε τις επιδόσεις τους σε Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο
Bρετανός έτρεξε στον Μαραθώνιου του Λονδίνου δοκιμάζοντας 25 ποτήρια κρασί!
Ακούγεται ωραίο, αλλά μην το δοκιμάσετε…
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο