Την Κυριακή ο TCS Amsterdam Marathon με Kenenisa Bekele

Μπορεί ο Αιθίοπας να “απαντήσει” στον Kipchoge;

Share

O TCS Amsterdam Marathon αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον αυτήν την Κυριακή 21 Οκτωβρίου για πολλούς λόγους. Ο πιο σημαντικός, ωστόσο, είναι η συμμετοχή του Kenenisa Bekele!

Ο Αιθίοπας είναι σίγουρα ένας από τους καλύτερους δρομείς όλων των εποχών, και κάτοχος των παγκόσμιων ρεκόρ στα 5.000 και 10.000μ. Είναι, όμως, και το αντίπαλο δέος του Eliud Kipchoge, του ανθρώπου που πρόσφατα σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στον Μαραθώνιο.

Επομένως, όλοι οι φίλοι του Μαραθώνιου, και όχι μόνο, περιμένουν με μεγάλη αγωνία την “απάντηση” του Αιθίοπα αλλά και μία επιβεβαίωση ότι είναι ακόμα σε θέση να πετύχει μεγάλες επιδόσεις.

Η διαδρομή του αγώνα θεωρείται καλή για μεγάλες επιδόσεις, ενώ το ρεκόρ της είναι 2:05:09 από πέρυσι με τον Κενυάτη Lawrence Cherono. Μάλιστα, ο Cherono θα πάρει και φέτος μέρος στον αγώνα και δηλώνει στα ξένα μέσα πως έχει υψηλούς στόχους. Γενικά, το επίπεδο των ελίτ είναι ιδιαίτερα υψηλό, καθώς υπάρχουν αρκετοί ακόμα Αφρικανοί δρομείς με επιδόσεις κάτω από το 2:07, ενώ ενδιαφέρον θα έχει και η συμμετοχή του Τούρκου Kaan Özbilen, ο οποίος έχει ρεκόρ 2:06:10.

Στις γυναίκες, οι διοργανωτές έχουν ανακοινώσει το ντεμπούτο της σπουδαίας Meseret Defar στην απόσταση αλλά και της Κενυάτισσας Linet Masai, ενώ η πιο γρήγορη από τις συμμετέχουσες είναι η Tadelech Bekele με ατομικό ρεκόρ 2:21:40, ηοποία είναι και η περσινή νικήτρια του αγώνα. Η Defar, δύο φορές χρυσή ολυμπιονίκης στα 5.000μ., έχει δοκιμάσει μόνο μέχρι τον Ημιμαραθώνιο όπου έχει ρεκόρ 1:06:09. Όσο για την Masai, ήταν παγκόσμια πρωταθλήτρια των 10.000μ. το 2009, αλλά και στον ανώμαλο δρόμο (ασημένια το 2009, το 2010 και το 2011) και σίγουρα θα διεκδικήσει τόσο τη νίκη όσο και μία μεγάλη επίδοση. Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζει μία ακόμα “πρωτάρα” η Jackline Chepngeno από την Κένυα.

Εκτός από τον Μαραθώνιο, στην ολλανδική πρωτεύουσα στο πλαίσιο της διοργάνωσης την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί και Ημιμαραθώνιος αλλά και αγώνας 8χλμ.

Εννοείται πως δυναμικό παρών θα έχουν και οι Έλληνες σε διάφορες αποστάσεις και κυρίως στον Μαραθώνιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρίσι 2024: Πόλεμος στα... κουνούπια από την οργανωτική επιτροπή
Το έχουν πάρει πολύ ζεστά οι διοργανωτές…
Το Σάββατο 30/3 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου
Τα φαβορί, η διαδρομή και ό,τι πρέπει να γνωρίζετε
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο