Έτρεξαν στο ρυθμό του Kipchoge

Δείτε τι έγινε όταν οι δρομείς έτρεξαν με ρυθμό 70”/400μ. σε ειδικό διάδρομο

Share

Πολλές φορές είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς πόσο γρήγορα τρέχει ένας μαραθωνοδρόμος που καλύπτει τα 42.195μ. σε 2 ώρες και (πολύ) λίγα λεπτά.

Για τον λόγο αυτό οι διοργανωτές των μεγάλων Μαραθώνιων Major Marathons (Βοστόνη, Τόκιο, Λονδίνο, Βερολίνο, Σικάγο, Νέα Υόρκη) φροντίζουν να τους το δείξουν βάζοντας τους πολύ απλά να τρέξουν σε αυτό το ρυθμό σε ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα που θυμίζει τον παραδοσιακό διάδρομο.

Έτσι, στην έκθεση του Bank of America Chicago Marathon που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα οι δρομείς είχαν την ευκαιρία να τρέξουν για 200μ. σε έναν ρυθμό που αντιστοιχούσε στο 2:53/χλμ., στο οποίο κινήθηκε κατά μέσο όρο ο Eliud Kipchoge όταν τερμάτισε σε 2:01:39 στο παγκόσμιο ρεκόρ στο Βερολίνο. 

Για τους λάτρεις των ρυθμών και των αριθμών, ο μέσος ρυθμός στο παγκόσμιο ρεκόρ αντιστοιχεί σε 17,3 δευτερόλεπτα τα 100μ. ή 34,6 τα 200μ. ή 1:09 τα 400μ.

Πολλοί δοκίμασαν φορώντας τα αθλητικά τους, άλλοι φορώντας τζιν ή σανδάλια. Σε κάθε περίπτωση ο ρυθμός αυτός ήταν εξωπραγματικός αν σκεφτεί κανείς ότι παρέμεινε σχεδόν απόλυτα σταθερός για 42.195 μέτρα!

Δείτε εδώ την προσπάθεια ενός δρομέα την περασμένη άνοιξη στην έκθεση του Virgin Money London Marathon να τρέξει στον ρυθμό της καλύτερης επίδοσης του Kipchoge στον ίδιο μαραθώνιο (2:03:05 το 2016).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αρκετοί Έλληνες στον Μαραθώνιο της Ζυρίχης
Δείτε τις επιδόσεις τους σε Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο