Kαλή παρουσία η Σπύρου στα 3.000μ. των Ολυμπιακών Αγώνων Νεότητας

Κατέλαβε την 11η θέση στοον τελικό των 3.000μ.

Share

Στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, Μουένος Άριες πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νεότητας. Πρόκειται για μία διοργάνωση που πραγματοποιείται από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και περιλαμβάνει τα περισσότερα ολυμπιακά αγωνίσματα με σκοπό να μυήσει νεαρούς αθλητές στο ολυμπιακό και αθλητικό ιδεώδες.

Η χώρα μας έχει σχετικά μεγάλη αποστολή σε διάφορα αθλήματα, ενώ συνολικά θα λάβουν μέρος σχεδόν 4.000 αθλητές.

Το βράδυ της Πέμπτης 11 Οκτωβρίου στον τελικό των 3.000μ. αγωνίστηκε η Βασιλεία Σπύρου, πρωταθλήτρια το περασμένο καλοκαίρι τόσο στην κατηγορία των κορασίδων όσο και των νεανίδων και κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ Κ18 με 9:34.39.

Η Σπύρου είχε αξιόλογη παρουσία αφού κατέλαβε την 11η θέση με 9:49.87, ενώ ήταν τρίτη ανάμεσα στις Ευρωπαίες. Νικήτρια αναδείχθηκε η 17χρονη Sarah Chelagat από την Ουγκάντα με 9:11.63

Η 17χρονη πρωταθλήτρια του Πανιώνιου θα αγωνιστεί και σε αγώνα 4χλμ. ανωμάλου δρόμου όπου θα λάβουν μέρος όλοι οι δρομείς μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων το ερχόμενο Σάββατο, κάτι που αποτελεί μία καινοτομία των αγώνων, αφού για να βγει η τελική κατάταξη οι χρόνοι από τους δύο αγώνες (ατομικό αγώνισμα στίβου και ανωμάλου δρόμου) θα συμψηφιστούν.

Στα προκριματικά των 800μ. αγωνίστηκε και η Ελένη Ιωαννίδου η οποία σημείωσε 2:14:43 και ήταν συνολικά 13η και θα αγωνιστεί και πάλι στον μικρό τελικό του αγωνίσματος, ακόμα μία καινοτομία της διοργάνωσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Jeff Aston: Πάντα παρών στον Μαραθώνιο του Λονδίνου
Τερμάτισε τον 44ο του Μαραθώνιο στα 80 του!
H Helen Obiri μας παρουσίασε το... μέλλον της Οn στην Βοστόνη
Δείτε το μοντέλο που φόρεσε στον Boston Marathon
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο