Έτοιμη για Πανελλήνιο ρεκόρ δηλώνει η Πάππας

Αγωνίζεται την Κυριακή στον πρώτο της Μαραθώνιο στο Σικάγο

Share

Tην ερχόμενη Κυριακή 7 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ο Bank of America Chicago Marathon με τη συμμετοχή χιλιάδων δρομέων και κορυφαίων ελίτ, όπως του Mo Farah και του Gallen Rupp. Δείτε εδώ περισσότερα

Ανάμεσα στις ελίτ συμμετοχές των γυναικών, ωστόσο, ξεχωρίζει και μία ελληνική. Η Αλέξι Πάππας, η 28χρονη Ελληνοαμερικανίδα δρομέας που εδώ και τρία χρόνια αγωνίζεται με τα ελληνικά χρώματα έχοντας ήδη πετύχει ένα νέο πανελλήνιο ρεκόρ στα 10.000μ. εντός σταδίου με 31:36.16 θα τρέξει για πρώτη φορά στον Μαραθώνιο.

Η Πάππας σε συνέντευξη που έδωσε σε αμερικάνικη δρομική ιστοσελίδα δήλωσε πως δεν μπορεί ακόμα να προσδιορίσει ή να αναφέρει κάποιο χρονικό στόχο, ωστόσο, θεωρεί πως είναι έτοιμη να πετύχει μία επίδοση κάτω από το 2:33:40 που είναι το Πανελλήνιο Ρεκόρ.

Για τον Μαραθώνιο του Σικάγο προετοιμάστηκε εντατικά στην περιοχή Mammoth Lakes μαζί με το προπονητικό τιμ του Andrew Castor, συζύγου της κορυφαίας Αμερικανίδας μαραθωνοδρόμου. Μάλιστα, η Deena Castor πολλές φορές συμβούλεψε και καθοδήγησε την Πάππας για το πώς να διαχειριστεί το νέο αυτό αγώνισμα.

H 28χρονη δρομέας, συγγραφέας και σκηνοθέτις γεννήθηκε στο Σαν Φραντσίσκο από πατέρα Έλληνα με καταγωγή από τη Ρόδο όπου έχει συγγενείς. Το 2015 ξεκίνησε να αγωνίζεται με τα ελληνικά χρώματα, ενώ το 2016 εκπροσώπησε τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στα 10.000μ. όπου πέτυχε νέο εθνικό ρεκόρ με 31:36.16. Το ατομικό της ρεκόρ στα 5.000μ. είναι 15:28.36.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απίθανα πράγματα από την Tsegay στο 1ο Diamond League της σεζόν - Παγκόσμιο o Duplantis
Εντυπωσιακές επιδόσεις στην Κίνα
Αρκετοί Έλληνες στον Μαραθώνιο της Ζυρίχης
Δείτε τις επιδόσεις τους σε Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο