Επόμενος σταθμός των Major Marathons, το Σικάγο

Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου ο Bank of America Chicago Marathon

Share

O Bank of America Chicago Marathon είναι ένας από τους μεγαλύτερους μαραθώνιους του κόσμου με συμμετοχές που πολλές φορές έχουν ξεπεράσει και τις 40.000!

Φέτος θα πραγματοποιηθεί για 41η φορά την Κυριακή 7 Οκτωβρίου και όλη η πόλη είναι επί ποδός αφού θα αγωνιστούν και πάλι δεκάδες χιλιάδες δρομείς από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Για μία ακόμα χρονιά το επίπεδο των ελίτ δρομέων είναι πολύ υψηλό με κορυφαία ονόματα του αγωνίσματος να συμμετέχουν. Οι προηγούμενοι νικητές της διοργάνωσης, Κενυάτες Abel Kirui (2:05:04) και Dickson Chumba (2:04:32) είναι σίγουρα ανάμεσα στα μεγάλα φαβορί, όπως επίσης και ο σπουδαίος Mo Farah, ωστόσο, τις καλύτερες επιδόσεις ανάμεσα στους συμμετέχοντες έχουν οι Αιθίοπες Geremew Mosinet και Birhanu Legese με 2:04:00 και 2:04:15 αντίστοιχα.

Υπάρχουν ακόμα οι Κενυάτες Kipkemoi, Kirui και Lonyngata με πολύ καλές ατομικές επιδόσεις αλλά και ο Ιάπωνας Osako καθώς και ο πολυσυζητημένος νικητής της Βοστόνης την περασμένη άνοιξη, Yuki Kawauchi.

Στον αγώνα μάλιστα θα κάνει το ντεμπούτο του και ο Augustine Choge, ένας Κενυάτης με σημαντικές διακρίσεις και επιδόσεις στον στίβο.

Στις γυναίκες, υπάρχουν δύο δρομείς με ρεκόρ κάτω από το 2:20, οι Dereje και Birhane Dibaba από την Αιθιοπία, δύο με ρεκόρ ακριβώς στο 2:20 (Kosgei και Demise), η Γιαπωνέζα Ando με 2:21:36 και η Μεξικανίδα Perez με 2:22:59, ενώ η Αμερικανίδα Amy Cragg απέσυρε πρόσφατα τη συμμετοχή της από τον αγώνα.

Στον αγώνα υπάρχει και έντονο ελληνικό ενδιαφέρον αφού η Αλέξι Πάππας, η Ελληνοαμερικανίδα δρομέας που εδώ και μερικά χρόνια αγωνίζεται επίσημα με την Ελλάδα θα κάνει το ντεμπούτο της στην απόσταση.

Η διαδρομή του αγώνα θεωρείται καλή και ευνοϊκή για ρεκόρ, ενώ δεν είναι λίγες οι χρονιές που ο καιρός χαλάει το “γλυκό” για τους συμμετέχοντες με δυνατούς ανέμους.

Και φέτος αναμένονται και ελληνικοί τερματισμοί σε έναν Μαραθώνιο που συμμετέχουν δρομείς από πάρα πολλές χώρες.

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο