Ο “λαγός” του Kipchoge εξομολογείται

Για πόσο θα πάει ο Eliud Kipchoge στο Βερολίνο;

Share

Την ερχόμενη Κυριακή οι φίλοι του Μαραθώνιου, και όχι μόνο, περιμένουν με αγωνία τον BMW Berlin Marathon. Δεν είναι μόνο φυσικά οι 44.000 δρομείς από όλο τον κόσμο που θα πάρουν μέρος και ανυπομονούν να αγωνιστούν αλλά και όλοι μας που περιμένουμε να δούμε αν ο Eliud Kipchoge θα καταφέρει να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ στον Μαραθώνιο!

Πρόσφατα ο βασικός λαγός του Kipchoge, ο συμπατριώτης του Sammy Kitwara, o οποίος είναι και αυτός σπουδαίος δρομέας με ρεκόρ 59:47 στον Ημιμαραθώνιο, δήλωσε πως ο φίλος και συναθλητής του είναι έτοιμος για το παγκόσμιο ρεκόρ.

Πιο συγκεκριμένα, είπε πως ο στόχος τους είναι να περάσουν τον Ημιμαραθώνιο σε 1:01:15 έως 1:01:20 ώστε να κρατηθεί και στο δεύτερο μισό σε αυτό το τέμπο για να πετύχει μία επίδοση κοντά στο 2:02:40.

Ο Κitwara μάλιστα ήταν και την προηγούμενη φορά λαγός του Kipchoge στο Βερολίνο, όταν έχασε το παγκόσμιο ρεκόρ για λίγα δευτερόλεπτα, ενώ σχετικά με αυτό είπε πως αν ο καιρός ήταν καλύτερος θα το είχε σίγουρα καταφέρει.

Μην ξεχνάμε βέβαια, πως εκτός από το χρονόμετρο ο 32χρονος Κενυάτης θα έχει να αντιμετωπίσει και κορυφαίους δρομείς όπως ο συμπατριώτης του, και πρώην κάτοχος του ρεκόρ, Wilson Kipsang και ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο, Zersenay Tadese.

Δείτε εδώ όλες τις συμμετοχές σε άνδρες και γυναίκες.

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο