Μεγάλη επίδοση από τον νεαρό Rhonex Kipruto στα 10χλμ.

Κέρδισε στον αγώνα Birell Grand Prix στην Πράγα

Share

Μία απίστευτη επίδοση σημείωσε ο νεαρός Κενυάτης Rhonex Kipruto το περασμένο Σαββατοκύριακο στον αγώνα 10χλμ. σε άσφαλτο Birell Grand Prix.

Ο περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής των εφήβων στα 10.000μ. έτρεξε στους δρόμους της Πράγας την απόσταση των 10χλμ. σε 26:46, μόλις δύο δευτερόλεπτα πιο αργά από το παγκόσμιο ρεκόρ της απόστασης (σε άσφαλτο), το οποίο κρατά ακόμα ο συμπατριώτης του Patrick Komon.

Tην περασμένη άνοιξη ο Kipruto είχε κερδίσει τον αγώνα UAE Healthy Kidney 10K (φωτο) που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη με 27:08 δίνοντας μία ιδέα για το τι θα επακολουθήσει.

Πολύ γρήγοροι βέβαια ήταν και οι αντίπαλοι του νεαρού Κενυάτη στον αγώνα στην Πράγα, καθώς οι δέκα πρώτοι τερμάτισαν κάτω από τα 28 λεπτά με τους συμπατριώτες του,  Geoffrey Koech σε 27:18 και Mathew Kimeli  σε 27:26 να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα.  

Ο αγώνας αυτός διαθέτει τη χρυσή ετικέτα της IAAF, ενώ έκανε πλουσιότερο τον 20χρονο Κενυάτη κατά 10.000 δολάρια, ενώ εάν σημείωνει το παγκόσμιο ρεκόρ θα είχε λάβει ακόμα 20.000.

Στον ίδιο αγώνα, στις γυναίκες η Κενυάτισσα Caroline Kipkirui συνδύασε νίκη και ατομικό ρεκόρ τερματίζοντας σε 30:19 αφήνοντας πίσω τη συμπατριώτισσα της Fancy Chemutai σε 30:22 και τρίτη την Diana Chemtai Kipyokei, επίσης από την Κένυα σε 30:23.

φωτό: photorun.net

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
2:38:06 η Πριβιλέτζιο στον Μαραθώνιο του Ρότερνταμ + Οι Έλληνες
Καλή εμφάνιση από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια
Μεγάλο ατομικό ρεκόρ από την Δάφνη Λαβασά στα 10.000μ.!
Εξαιρετική εμφάνιση από την Ελληνίδα δρομέα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο