Ξυπόλητος…με διαμάντι ο Kipruto

Κέρδισε τον τελικό των Diamond League με ένα παπούτσι ο Κενυάτης

Share

Ο τελικός των Diamond League στη Ζυρίχη περιελάμβανε αρκετά αγωνίσματα με τους νικητές τους να ανταμείβονται με το έπαθλο της σειράς που δεν είναι άλλο από ένα αληθινό διαμάντι. Ανάμεσα στους νικητές μάλιστα ήταν και η Κατερίνα Στεφανίδη που πήρε για τρίτη συνεχόμενη χρονια το διαμάντι στο επί κοντώ γυναικών.

Σε έναν άλλο τελικό, όμως, αυτόν των 3.000μ. με φυσικά εμπόδια των ανδρών ο Consensus Kipruto βρέθηκε να κερδίζει το πολυπόθητο διαμάντι… ξυπόλητος. Σχεδόν 500μ. μετά την εκκίνηση αναγκάστηκε να βγάλει εντελώς το αριστερό του παπούτσι που πατήθηκε σε κάποιο εμπόδιο τρέχοντας για το υπόλοιπο της κούρσας και περνώντας όλα τα εμπόδια με γυμνό πόδι.

Τελικά, ακόμα κι έτσι ο Kipruto τερμάτισε σε 8:10.15 αφήνοντας μόλις 4 εκατοστά πίσω του τον Μαροκινό Soufiane El Bakali, ο οποίος βέβαια ήταν η έκπληξη της φετινής χρονιάς, και τρίτο τον Αμερικάνο Evan Jagger που και φέτος κατάφερε να σταθεί πολύ καλά απέναντι στους Αφρικανούς δρομείς.

Συναρπαστικός ήταν και ο τελικός των 5.000μ. των γυναικών αφού η Κενυάτισσα Hellen Obiri κοντραρίστηκε για 300μ. με την Ολλανδέζα Sifan Hassan, η οποία είχε κερδίσει την προηγουμενη μέρα στα 1.500μ., με την Obiri τελικά να αντέχει και να κατακτά το διαμάντι  με χρόνο 14:38.39.

Τέλος, πολύ δυνατή κούρσα έγινε στα 1.500μ. των ανδρών με τον Timothy Cheruyiot από την Κένυα να τερματίζει πρώτος σε 3:30.27, ενώ στα 800μ. των γυναικών το αδιαφιλονίκητο φαβορί, η Caster Semenya εφτασε σε μία ακόμα νίκη για φέτος με 1:55.27 αφήνοντας για περισσότερο από 2,5 δευτερόλεπτα πίσω της την Αμερικανίδα Ajee Wilson.

Δείτε τις σημαντικότερες στιγμές του τελικού της Ζυρίχης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο