Πολλές συμμετοχές στη Φρανκφούρτη, υψηλές απαιτήσεις από τον Adola

Ο καλύτερος “πρωτάρης” όλων των εποχών θα τρέξει στον Mainova Frankfurt Marathon

Share

Οι διοργανωτές του Μαραθώνιου της Φρανκφούρτης, Mainova Frankfurt Marathon, εξασφάλισαν τη συμμετοχή, ίσως του πιο ελπιδοφόρου κι ανερχόμενου μαραθωνοδρόμου για την 37η διοργάνωση του αγώνα τους στις 28 Οκτωβρίου. 

Ο Guye Adola από την Αιθιοπία, την περασμένη χρονιά έκανε αισθητή τη δρομική παρουσία του όταν στην πρώτη του απόπειρα στην απόσταση των 42.195μ. σημείωσε χρόνο 2:03:46, επίδοση που θεωρείται άτυπα παγκόσμιο ρεκόρ για πρωτοεμφανιζόμενο μαραθωνοδρόμο.

Ο Adola θα τρέξει στη γερμανική πόλη στις 28 Οκτωβρίου σε μία εύκολη σχετικά διαδρομή και πραγματικά δημιουργεί πολύ υψηλές προσδοκίες για μία σπουδαία επίδοση, γιατί όχι, και για ένα παγκόσμιο ρεκόρ.

Μεγάλοι του αντίπαλοι θα είναι ο συμπατριώτης του Kelkile Gezahegn με ατομικό ρεκόρ 2:05:56, αλλά και ο Κενυάτης Martin Kosgey, ενώ παρόντες θα είναι και ο Γερμανός ρέκορντμαν, Arne Gabius, αλλά και ο Ιάπωνας Hiroyuki Yamamoto.

Οι διοργανωτές αναμένουν περισσότερες από 15.000 συμμετοχές σε έναν αγώνα όπου παραδοσιακά και οι Έλληνες δρομείς επιλέγουν. Και φέτος μάλιστα, αναμένεται μεγάλη συμμετοχή από μαραθωνοδρόμους απο τη χώρα μας που προτιμούν την εύκολη διαδρομή της γερμανικής πόλης και τις, συνήθως, αρκετά καλές καιρικές συνθήκες συνδυάζοντας μάλιστα τη φετινή αργία.

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο