“Σύγκρουση” Farah και Rupp στο Σικάγο

Δείτε τις συμμετοχές για τον The Bank of America Chicago Marathon

Share

Tην Κυριακή 7 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ένας από τους μεγαλύτερους Μαραθώνιους του κόσμου, που μάλιστα ανήκει και στη σειρά των Major Marathons. Ο λόγος για τον “The Bank of America Chicago Marathon” που αναμένεται να έχει πάνω από 30.000 συμμετοχές και ανάμεσά τους κορυφαίους δρομείς.

Στους άνδρες, όλοι περιμένουν με αγωνία τη σύγκρουση των δύο παλιόφιλων, του Αμερικανού Gallen Rupp και του Βρετανού Mo Farah. Οι δύο τους υπήρξαν συναθλητές για πολλά χρόνια στου γκρουπ του Alberto Salazar και έχουν εξαιρετικές σχέσεις, ενώ γνωρίζουν καλά ο ένας τον άλλον. Ο Rupp, ο οποίος έχει μπει δυναμικά στον Μαραθώνιο, πέρυσι είχε αναδειχθεί νικητής του αγώνα με 2:06:07, ενώ ο Farah την περασμένη άνοιξη στο Λονδίνο σημείωσε νέο εθνικό ρεκόρ για τη Μ. Βρετανία στην απόσταση με 2:06:22 και δείχνει ότι μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα και σε αυτό το αγώνισμα.

Βέβαια, δεν θα είναι μόνοι τους. Ανάμεσα στα φαβορί είναι χωρίς αμφιβολία και οι Κενυάτες  Abel Kirui  και Dickson Chumba, με τον πρώτο μάλιστα να έχει κερδίσει στο παρελθόν τον συγκεκριμένο αγώνα. Θα υπάρχουν ακόμα αρκετοί ελπιδοφόροι Αμερικάνοι δρομείς με ατομικά ρεκόρ πάνω από το 2:10.

Στις γυναίκες, οι διοργανωτές αυτή τη φορά “επένδυσαν” στις Αμερικανίδες δρομείς με αιχμή του δόρατος την Jordan Hasay. Θυμίζουμε πως η Hasay πέρυσι έτρεξε την απόσταση σε 2:20:57 κι έγινε η δεύτερη πιο γρήγορη Αμερικανίδα όλων των εποχών. Μαζί της θα είναι η συμπατριώτισσά της, Amy Cragg με ρεκόρ 2:21:42, ενώ στον αγώνα θα τρέξει και η Gwen Jorgensen, δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Τρίαθλο που πλέον στοχεύει στον Μαραθώνιο. Ωστόσο, το μεγάλο φαβορί του αγώνα δεν είναι άλλη από την Birhane Dibaba από την Αιθιοπία, μέλος της γνωστής οικογένειας, που έχει ατομικό ρεκόρ 2:19:51 από τον Μαραθώνιο του Τόκιο την περασμένη άνοιξη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έσπασε κάθε ρεκόρ ο London Marathon!
Δείτε πόσες χιλιάδες αιτήσεις συγκέντρωσε!
Γρήγοροι οι νικητές στο Αμβούργο, 2:30 ο Νικολακέας + Οι Έλληνες
Δείτε τις επιδόσεις στον γερμανικό Μαραθώνιο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο