O Lagat ντεμπουτάρει στον Μαραθώνιο στη Νέα Υόρκη

Θα τρέξει για πρώτη φορά την απόσταση στον TCS New York City Marathon

Share

Είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους αλλά και ικανούς δρομείς όλων των εποχών. Δεν είναι μόνο τα δύο ολυμπιακά και τα 11 παγκόσμια μετάλλια που έχει πάρει σε μία περίοδο 14 ετών από το 2000 έως το 2014, αλλά και το γεγονός ότι έχει σημειώσει διαστημικές επιδόσεις σε πολύ μεγάλη γκάμα αποστάσεων.

Ο Bernard Lagat έχει τρέξει τα 1.500μ. σε 3:26.34 και είναι ο δεύτερος ταχύτερος όλων των εποχών στο αγώνισμα, τα 3.000μ. σε 7:29:00, τα 5.000μ. σε 12:53.60, ενώ μεγαλώνοντας μεταπήδησε στις μεγαλύτερες αποστάσεις τρέχοντας τα 10.000μ. σε 27:49.35 στα 42 του χρόνια, ενώ το 2018 έτρεξε και τον Ημιμαραθώνιο σε 1:02:00.

Τι και αν τον ερχόμενο Δεκέμβρη κλείνει τα 44 αυτό δεν τον εμποδίζει να βάζει νέους στόχους. Έτσι, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του TCS New York City Marathon, ο πρώην Κενυάτης και νυν Αμερικάνος δρομέας θα δοκιμάσει για πρώτη φορά την τύχη του στο αγώνισμα των 42.195μ.

“Πριν λίγα χρόνια είχα την τύχη να παρακολουθήσω τον Μαραθώνιο της πόλης από το όχημα της διοργάνωσης που προπορευόταν και είπα στον εαυτό μου πως αν ποτέ έτρεχα σε αυτήν την απόσταση θα ήταν στη Νέα Υόρη” δήλωσε ο σούπερσταρ των δρόμων αντοχής που στα 43 του τρέχει με την ίδια όρεξη που έτρεχε στα 20 του. 

Σίγουρα η συμμετοχή του αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς είναι πιθανό να κυνηγήσει το παγκόσμιο ρεκόρ της ηλικιακής του κατηγορίας που είναι 2:08:38 από τον Κενυάτη Kenneth Mungara. Άλλωστε, έχει ήδη στην κατοχή του το αντίστοιχο ρεκόρ στα 10.000μ.

Εκτός του Lagat θα υπάρξουν πολλοί ταχύτατοι δροομείς, όπως ο περσινός νικητής Geoffrey Kamworor, ο Αιθίοπας Lelisa Desisa, ο 22χρονος Αιθίοπας Shura Kitata, ο Μεξικανός Juan Luis Barrios, ο Κενυάτης Daniel Wanjiru, οι Αμερικάνοι Abdi Abdirahman και Jared Ward και ο Κενυάτης Shadrack Biwott.

Δείτε εδώ τις γυναικείες συμμετοχές στη Νέα Υόρκη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απίθανα πράγματα από την Tsegay στο 1ο Diamond League της σεζόν - Παγκόσμιο o Duplantis
Εντυπωσιακές επιδόσεις στην Κίνα
H Helen Obiri μας παρουσίασε το... μέλλον της Οn στην Βοστόνη
Δείτε το μοντέλο που φόρεσε στον Boston Marathon
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο