Τους το χάλασε ο Filip

Τα αδέλφια Ingebrigtsen απέτυχαν να κάνουν το 3/3 στο νορβηγικό πρωτάθλημα

Share

To περασμένο τριήμερο πραγματοποιήθηκε στην πόλη Byrkjelo το νορβηγικό πρωτάθλημα στίβου κάτω από αρκετά κακές καιρικές συνθήκες με αέρα και βροχή.

Εκεί, τα αδέρφια Ingebrigtsen είχαν αποφασίσει να μοιραστούν σε τρία διαφορετικά αγωνίσματα, ώστε αφενός να μη συγκρουστούν αφετέρου να δώσουν τους περισσότερους βαθμούς στο Σύλλογό τους φέρνοντας ισάριθμες νίκες στην πιο γνωστή ευρωπαϊκή δρομική οικογένεια.

Κι εκεί που πήγαιναν για ένα σχετικά “εύκολο” τρία στα τρία, με τον μεγάλο Henrik να επικρατεί στα 5.000μ. με 14:13.80, και τον απίθανο μικρό, Jacob να δίνει ρεσιτάλ στα 1.500 μ., ο Filip “χάλασε” το γλυκό αφού δεν κατάφερε να κερδίσει τα 800μ. κι έμεινε δεύτερος πίσω από τον αξιόλογο Νορβηγό 800άρη Thomas Roth.

Ο Filip τερμάτισε σε 1:50.78 με τον Roth να κερδίζει με 1:50.63, ενώ παρά το γεγονός ότι μέχρι τον Ιούλιο ο Filip εντυπωσίασε με τις επιδόσεις του, τις τελευταίες εβδομάδες, αρχικά στο Βερολίνο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, και στη συνέχεια στη Νορβηγία, απογοήτευσε.

Όσο για τον Jacob, αυτός δεν σταματά να μας εντυπωσιάζει. Η νίκη του στα 1.500μ. με 4:03.54 ήρθε με αρκετά επιβλητικό όσο και άνετο τρόπο, αφού ο 18χρονος άνοιξε τον ρυθμό στα τελευταία 400μ. για να τα καλύψει σε 54” πανηγυρίζοντας τα τελευταία 50μ. αφήνοντας τον δεύτερο δρομέα τρία δευτερόλεπτα πίσω!

Η χρονιά θα κλείσει για τον μικρό, αλλά και τον μεγάλο Ingebrigtsen στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα πραγματοποιηθεί στην Οστράβα.

Δείτε την κούρσα του στο νορβηγικό πρωτάθλημα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
H Helen Obiri μας παρουσίασε το... μέλλον της Οn στην Βοστόνη
Δείτε το μοντέλο που φόρεσε στον Boston Marathon
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο