Jacob Ingebrigtsen, το πρόσωπο των αγώνων

Ο 18χρονος που εντυπωσιάσε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου

Share

To 24o Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου που φιλοξενήθηκε στο Βερολίνο είναι πλέον… ιστορία. Και είναι σίγουρα ένα από τα πιο επιτυχημένα για τη χώρα μας αφού μας χάρισε 6 μετάλλια, 3 χρυσά, 2 αργυρά κι 1 χάλκινο, αλλά και την 5η θέση στον πίνακα των μεταλλίων (μαζί με το Βέλγιο).

Το πρόσωπο των αγώνων, όμως,  χωρίς αμφιβολία και ο μοναδικός αθλητής που έκανε νταμπλ σε ατομικά αγωνίσματα είναι ο Jacob Ingebrigtsen.

Ο νεαρός Νορβηγός, ο οποίος δεν έχει κλείσει καν τα 18 (είναι γεννημένος στις 19 Σεπτεμβρίου του 2000!), είναι και ο μικρότερος γιός της απίθανης νορβηγικής οικογένειας των δρομέων των μεσαίων αποστάσεων, έκανε το θαύμα του και μετά από τα 1.500μ. κέρδισε και τα 5.000μ.!

Τρέχοντας με ωριμότητα και όντας εμφανώς πιο δυνατός στο τέλος έφτασε σε μία ακόμα σπουδαία νίκη στα 5.000μ. με 13:17.06, επίδοση που αποτελεί και ευρωπαϊκό ρεκόρ εφήβων στην απόσταση.

Ο Jacob πριν από μία ημέρα είχε κερδίσει και στα 1.500μ. μετά από μία πολύ έξυπνη κούρσα και καταφέρνοντας να αντιμετωπίσει με επιτυχία την επίθεση του Πολωνού Marcin Lewandowski στα τελευταία μέτρα.

Στον τελικό των 1.500μ. μάλιστα συμμετείχαν και τα τρία αδέρφια, ο Jacob, ο Henrik και ο  Filip, ο Jacob όμως ήταν ο μοναδικός που ανέβηκε στο βάθρο, ενώ στα 5.000μ. ο μεγαλύτερος αδελφός, Henrik, ήταν 2ος πίσω από τον μικρό της οικογένειας.

Και οι τρεις προπονούνται από τον πατέρα τους, Gjert, στη Νορβηγία και διακρίνονται σε όλα τα αγωνίσματα από τα 1.500μ. ως και τα 5.000μ., ενώ ο μεσαίος, ο Filip, μπορεί να μην πήρε κάποιο μετάλλιο στο Βερολίνο, έχει σημειώσει φέτος μία από τις καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο στα 1.500μ. με 3:30.01.

Αλήθεια που μπορεί να φτάσει αυτό το παιδί αλλά και αυτή η οικογένεια;

Δείτε τον στον τελικό των 1.500μ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απίθανα πράγματα από την Tsegay στο 1ο Diamond League της σεζόν - Παγκόσμιο o Duplantis
Εντυπωσιακές επιδόσεις στην Κίνα
H Helen Obiri μας παρουσίασε το... μέλλον της Οn στην Βοστόνη
Δείτε το μοντέλο που φόρεσε στον Boston Marathon
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο