Η ώρα του Μαραθώνιου στο Βερολίνο

Την Κυριακή ο Μαραθώνιος ανδρών και γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάιθλημα στίβου

Share

Την Κυριακή πέφτει η αυλαία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου στο Βερολίνο και το πρόγραμμα περιλαμβάνει και τον Μαραθώνιο σε άνδρες και γυναίκες.

Η κούρσα των γυναικών ξεκινά στις 10:05 ώρα Ελλάδας, ενώ οι άνδρες θα πάρουν εκκίνηση 55 λεπτά αργότερα στις 11:00. 

Στη λίστα της εκκίνησης βρίσκονται 56 δρομείς από όλη την Ευρώπη, ενώ υπάρχουν και τρεις Ελληνίδες. Η Γκλόρια Πριβιλέτζιο έχει την 42η επίδοση, η Ράνια Ρεμπούλη την 47η με 2:39:52, ενώ η Σόνια Τσεκίνη είναι 55η με 2:45.02. 

Η Πριβιλέτζιο έχει την καλύτερη επίδοση ανάμεσα στις Ελληνίδες με την επίδοση που πέτυχε την άνοιξη στο Ρότερνταμ, ενώ τον περασμένο Ιούλιο σημείωσε νέο ρεκόρ στα 5.000μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Η Ρεμπούλη φέτος δεν έχει τρέξει κάποιον γρήγορο Μαραθώνιο, όμως στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση όταν επικράτησε στα 5.000μ. με 16:02. Η Σόνια Τσεκίνη, τέλος, δηλώνει ότι έχει προετοιμαστεί πολύ καλά και στοχεύει σε μία επίδοση κάτω από το 2:40.

Καλύτερη επίδοση ανάμεσα στις συμμετέχουσες έχει η Volha Mazuronak από τη Λευκορωσία με 2:23:54 (φέτος έχει τρέξει σε 2:25:25), ενώ η Ολλανδή Andre Deelstra έχει ατομικό ρεκόρ 2:26:46.

Συνολικά στη λίστα βρίσκονται 12 δρομείς με ατομικά ρεκόρ κάτω από 2:30, ενώ τρεις από αυτές έχουν κατέβει το συγκεκριμένο όριο και το 2018.

Η κούρσα των ανδρών, αντίθετα από τις γυναίκες, περιλαμβάνει μερικά σπουδαία ονόματα του αγωνίσματος. Πρώτος και… καλύτερος ο Νορβηγός Sondre Nostrad Moen, ο άνθρωπος που φέτος έσπασε το ρεκόρ Ευρώπης με 2:05:48. O χρονος Νορβηγός είναι σίγουρα το μεγάλο φαβορί για τη νίκη αν και θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον προηγούμενο νικητή του Πρωταθλήματος, τον Ελβετό αφρικανικής καταγωγής Abraham Tadesse (2:06:40). Είναι πολύ πιθανό ο αυριανός αγώνας να αποτελέσει μία μάχη ανάμεσά τους. 

Υπάρχουν ακόμα 8 δρομείς με ατομικές επιδόσεις κάτω από το 2:10 όπως ο Πολωνός Szost και ο Ισπανός Guerra.

Τρεις Έλληνες μαραθωνοδρόμοι θα δώσουν το παρών και θα βρίσκονται ανάμεσα στους 72 που θα πάρουν εκκίνηση. Ο λόγος για τους Παναγιώτη Καραΐσκο, Δήμο Μαγγίνα και Κώστα Γκελαούζο που φέτος δεν έχουν ολοκληρώσει κάποιο Μαραθώνιο και θα αγωνιστούν για το καλύτερο δυνατό πλασάριμα και για να αποκομίσουν μία πολύτιμη εμπειρία. Με βάση τα ατομικά τους ρεκόρ ο Γκελαούζος βρίσκεται στην 68η θέση, ο Καραΐσκος στην 70η και ο Μαγγίνας στην 71η ανάμεσα στους 72 δρομείς που συνθέτουν τη λίστα εκκίνησης.

Η διαδρομή του αγώνα περιλαμβάνει 4 στροφές σε μία κυκλική διαδρομή των 10χλμ. που περνά από το κέντρο της πόλης και από τα σημαντικότερα μνημεία της. Δείτε αναλυτικά τη διαδρομή που φτιάχτηκε στη γερμανική πρωτεύουσα ειδικά για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρίσι 2024: Πόλεμος στα... κουνούπια από την οργανωτική επιτροπή
Το έχουν πάρει πολύ ζεστά οι διοργανωτές…
Οι Active Monkeys στον Ημιμαραθώνιο της Λισαβόνας
Η ομάδα μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία τους
Το Σάββατο 30/3 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου
Τα φαβορί, η διαδρομή και ό,τι πρέπει να γνωρίζετε
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο