Αυτήν την Κυριακή και ο Vienna City Marathon

Ξεχωρίζει ο Dennis Kimetto, αρκετοί Έλληνες

Share

Aυτήν την Κυριακή δεν είναι μόνο ο Μαραθώνιος του Λονδίνου (δείτε εδώ περισσότερα). Και η πόλη της Βιέννης αναμένεται να φιλοξενήσει 40.000 και πλέον δρομείς στους ολάνθιστους δρόμους της για τον Μαραθώνιο της πόλης και τα παράλληλα αγωνίσματα, μία διοργάνωση που πραγματοποιείται για 35η φορά, είναι γνωστή ως Vienna City Marathon και έχει τη χρυσή ετικέττα της IAAF.

Ατραξιόν της φετινής διοργάνωσης, σύμφωνα με τους ίδιους τους διοργανωτές, δεν είναι άλλος από τον Dennis Kimetto, τον κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ στην απόσταση με 2:02:57.

Ο νεαρός Κενυάτης εκτός από το παγκόσμιο ρεκόρ στον Μαραθώνιο έχει το αντίστοιχο ρεκόρ στην απόσταση των 25χλμ. με 1:11:18, ενώ έχει τερματίσει τρίτος στον Μαραθώνιο του Λονδίνου το 2015. Ωστόσο, τραυματισμοί και ατυχίες δεν τον έχουν αφήσει να ξανατρέξει τόσο γρήγορα έχοντας τερματίσει μόλις δύο μαραθωνίους τα τελευταία δύο χρόνια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αλλαγή φυσικοθεραπευτή ήταν σωτήρια καθώς οι συνεχείς τραυματισμοί του οφείλοντας σε κακές θεραπείες.

Ο Κimetto δεν έχει θέσει, ωστόσο, πολύ υψηλούς στόχους όσον αφορά τον χρόνο για τη Βιέννη καθώς αναμένεται και σχετικά υψηλή θερμοκρασία για αυτήν την Κυριακή. Μία επίδοση κοντά στο 2:08-2:07 θα τον αφήσει ικανοποιημένο.

Φυσικά δεν θα είναι μόνος του καθώς θα υπάρχουν αρκετοί γρήγοροι δρομείς κυρίως από την Αφρική. Δείτε τη λίστα των ελίτ:

Dennis Kimetto KEN 2:02:57 (WR)
Abrha Milaw ΑΙΘ 2:07:46
Ishmael Bushendich KEN 2:08:20
Samwel Maswai KEN 2:08:52
Dominic Ruto KEN 2:09:08
Birhanu Addisie ΑΙΘ 2:09:27
Salaheddine Bounasser MAR 2:10:04
Paulo Paula BΡA 2:10:23
Hosea Maiyo KEN 2:11:51
Nicholas Rotich KEN 2:20:16
Simon Tesfay EΡΥ (Ντεμπούτο)

Κάθε χρόνο η ελληνική παρουσία στην αυστριακή πρωτεύουσα είναι έντονη τόσο γιατί πρόκειται για έναν από τους καλύτερους μαραθωνίους στη γηραιά ήπειρο όσο γιατί αποτελεί κοντινό και όμορφο ταξιδιωτικό προορισμό. Οι χρόνοι των Ελλήνων φυσικά θα δημοσιευθούν στο runnermagazine.gr

Δείτε εδώ τον αγώνα live streaming

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο