Μία Τζαμαϊκανή κέρδισε τις Κενυάτισσες στα 3.000μ.

Συνέβη στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες

Share

Ποιος θα περίμενε ότι οι δρομείς από την Κένυα θα έχαναν το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 3.000μ. με φυσικά εμπόδια (στιπλ) των Κοινοπολιτειακών Αγώνων; Και ποιος θα περίμενε πως θα τις κέρδιζε μία δρομέας από την… Τζαμάικα;

Κι όμως, η Aisha Praught από τη χώρα της Καραϊβικής έκανε το… ακατόρθωτο στον τελικό του αγωνίσματος των Κοινοπολιτειακών Αγώνων και με ένα πολύ δυνατό σπριντ στα τελευταία μέτρα εκτόπισε τις δύο Κενυάτισσες, την Celliphine Chespol, κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ στην κατηγορία Κ20 του αγωνίσματος, και την προηγούμενη νικήτρια των αγώνων, Purity Kirui! 

Έτσι, έφτασε σε μία σπουδαία νίκη σημειώνοντας μάλιστα μία αρκετά καλή επίδοση, 9:21.00, αλλά και μία μεγάλη ανατροπή… δεδομένων.

Η Aisha Praught κατάγεται από την Τζαμάικα αλλά και τις ΗΠΑ (Τζαμαϊκανός πατέρας, Αμερικανίδα μητέρα) όπου μεγάλωσε, ζει και προπονείται. Αγωνίζεται στις μεγάλες διοργανώσεις εκπροσωπώντας την Τζαμάικα και τώρα το έκανε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σπάζοντας… τα στερεότυπα που θέλουν τους Τζαμαϊκανούς μόνο σπρίντερ!

Οι Κοινοπολιτειακοί Αγώνες πραγματοποιούνται από τις 4 έως τις 15 Απριλίου στη Gold Coast του Queensland της Αυστραλίας με τη συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών από 71 χώρες σε 19 αθλήματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
La Valette Marathon 2024: Οι Έλληνες
Δείτε τους χρόνους που σημείωσαν στον Μαραθώνιο της Μάλτας
Το Σάββατο 30/3 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου
Τα φαβορί, η διαδρομή και ό,τι πρέπει να γνωρίζετε
Οι Έλληνες στον Ημιμαραθώνιο της Βαρσοβίας
Δείτε την ελληνική παρουσία στον NN Polmaraton Warszawski
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο