Πάσχα εμείς, Μαραθώνιοι στην Ευρώπη!

Αρκετοί μεγάλοι Μαραθώνιοι πραγματοποιούνται αυτήν την Κυριακή

Share

Μπορεί αυτήν την Κυριακή 8 Απριλίου στην Ελλάδα να γιορτάζουμε το Πάσχα, στην υπόλοιπη Ευρώπη, ωστόσο, όπου το Πάσχα ήταν την προηγούμενη Κυριακή τρέχουν Μαραθώνιο…

Κι αυτό γιατί σε αρκετές μεγάλες πόλεις της Ευρώπης πραγματοποιούνται Μαραθώνιοι και μάλιστα με χιλιάδες συμμετοχές. 

Ξεκινάμε, λοιπόν, με το Παρίσι και τον Schneider Electric Marathon de Paris, έναν αγώνα που κάθε χρόνο προσελκύει περισσότερους από 35.000 δρομείς στην Πόλη του Φωτός. Και φέτος στην 42η διοργάνωση, οι συμμετοχές είναι χιλιάδες, η λίστα των ελίτ περιλαμβάνει κορυφαία ονόματα, ενώ δυναμικό παρών θα δώσουν και Έλληνες δρομείς.

Στη γειτονική Ιταλία, Ρώμη και Μιλάνο κάνουν τους δικούς τους Μαραθώνιους. Στην αιώνια πόλη ο Maratona di Roma θα δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους από 15.000 δρομείς να τρέξουν στους δρόμους της, ενώ στο Μιλάνο ο EA7 Emporio Armani Milano Marathon φιλοδοξεί να πετύχει νέο ρεκόρ τερματισμών. Εννοείται πως και στην Ιταλία θα βρίσκονται αρκετοί Έλληνες δρομείς που προτίμησαν τα χιλιόμετρα από το αρνάκι…

Ένας ακόμα αρκετά σημαντικός Μαραθώνιος που πραγματοποιείται αυτήν την Κυριακή είναι αυτός του Ανόβερο, στη Γερμανία. Μάλιστα, ανάμεσα στους 20.000 δρομείς που θα λάβουν μέρος θα βρίσκονται και αρκετοί Έλληνες που θα τρέξουν στον HAJ Hannover Marathon καθώς η σχετικά εύκολη διαδρομή, αλλά και οι καλές καιρικές συνθήκες ευνοούν για ένα νέο ρεκόρ.

Τέλος, λίγο βορειότερα, το Ρότερνταμ διοργανώνει για 38η χρονιά τον NN Marathon Rotterdam, έναν αγώνα που κάθε χρόνο χαρίζει σπουδαίες επιδόσεις αφού συμμετέχουν πολύ γρήγοροι δρομείς, ενώ η διαδρομή του θεωρείται από τις ιδανικότερες. Φέτος, τα ονόματα που ξεχωρίζουν είναι αυτά των Getu Feleke (2:04:50) και Mule Wasihun (2:05:39) απο την Αιθιοπία.

Εκτός, όμως, από τους Μαραθώνιους, αρκετά σημαντικές διοργανώσεις ημιμαραθωνίου θα πραγματοποιηθούν αυτήν την Κυριακή σε Βερολίνο, Μαδρίτη και Κωνσταντινούπολη! 

Φυσικά, στο runnermagazine.gr θα ενημερωθείτε τόσο για τους χρόνους των πρώτων δρομέων των διοργανώσεων αλλά και για τις επιδόσεις των Ελλήνων δρομέων!

Δείτε το βίντεο του Μαραθωνίου του Παρισιού

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Έλληνες στον Ημιμαραθώνιο της Βαρσοβίας
Δείτε την ελληνική παρουσία στον NN Polmaraton Warszawski
Οι Active Monkeys στον Ημιμαραθώνιο της Λισαβόνας
Η ομάδα μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία τους
La Valette Marathon 2024: Οι Έλληνες
Δείτε τους χρόνους που σημείωσαν στον Μαραθώνιο της Μάλτας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο