Kαι νικητής ήταν… ο αγώνας!

Κανείς δρομέας δεν κατάφερε να τερματίσει στον αγώνα Barkley 100 στον Καναδά

Share

Τις περισσότερες φορές σε έναν αγώνα δρόμου οι δρομείς που συμμετέχουν καλούνται να συναγωνιστούν για το ποιος θα τερματίσει πρώτος. Σπανιότερα, συνήθως σε αγώνες υπεραποστάσεων, οι δρομείς προσπαθούν να καλύψουν σε ορισμένο χρόνο τη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση και αυτός που θα έχει καλύψει τα περισσότερα μέτρα ανακηρρύσεται νικητής.

Στην περίπτωση του Υπερμαραθώνιου Barkley 100 στον Καναδά, ωστόσο, νικητής αναδείχθηκε… ο ίδιος ο αγώνας. Ή μάλλον οι καιρικές συνθήκες. Κι αυτό γιατί τελικά κανείς από τους συμμετέχοντες δεν κατάφερε να τερματίσει την απόσταση.

Ο λόγος ήταν οι πολύ κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν με κρύο, βροχή και ομίχλη που δεν άφησαν κανέναν από τους 40 περίπου δρομείς που ξεκίνησαν να ολοκληρώσουν και τις 5 στροφές που αποτελούσαν τη διαδρομή του αγώνα.

Βέβαια, ο συγκεκριμένος αγώνας θεωρείται ούτως ή άλλως αρκετά δύσκολος, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, καθώς η διαδρομή κρίνεται ιδιαίτερα απαιτητική. Έτσι, οι εγκαταλείψεις δεν ήταν κάτι νέο για τους διοργανωτές, αφού στα 30 χρόνια του αγώνα έχουν τερματίσει μόλις 14 δρομείς!

O Barkley 100 ή Barkley Marathons ουσιαστικά πρόκειται για έναν υπερμαραθώνιο σε trail έδαφος με συνολική απόσταση πάνω από 100 μίλια, η οποία κινείται στο αφιλόξενο δάσος της περιοχής Wartburg έξω από το Τορόντο στον Καναδά. Συγκαταλέγεται στους πιο δύσκολους αγώνες που μπορεί κανείς να λάβει μέρος, ενώ εκτός από τρέξιμο και περπάτημα απαιτεί ενίοτε και πέρασμα από ποτάμια, αλλά και αναρρίχηση. Δείτε στη συνέχεια απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ που έχει φτιαχτεί για τον εν λόγω αγώνα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή ο Haspa Marathon Hamburg!
Κορυφαίες συμμετοχές και Έλληνες στον αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο