Ο Ημιμαραθώνιος της Νέας Υόρκης ήταν συναρπαστικός

Δείτε τι έγινε στη φετινή διοργάνωση

Share

Tην περασμένη Κυριακή η ξακουστή ομάδα των New York Road Runners διοργάνωσε για μία ακόμα φορά τον Ημιμαραθώνιο στην πόλη τους. Ο 2018 United Airlines NYC Half Marathon φιλοξένησε 21.966 τερματισμούς, είχε έντονο σασπένς τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες, ενώ είδε για πρώτη φορά στην ιστορία του έναν Αμερικανό να αναδεικνύεται νικητής.

Ο λόγος για τον Ben True, γνωστό δρομέα στις ΗΠΑ, ο οποίος τερμάτισε στην πρώτη θέση σε 1:02:39 αφήνοντας για μόλις 3 δευτερόλεπτα πίσω του τον συμπατριώτη του και καταξιωμένο δρομέα, Neithan Ritzenhain. Τρίτος ήταν ο Βρετανός Chris Thompson και αυτός πολύ κοντά, σε 1:02:42, ενώ ο Αιθίοπας Teshome Mehome ακολούθησε στην 4η θέση σε 1:02:44 σε ένα συναρπαστικό φίνις.

Στις γυναίκες, Η Buze Diriba από την Αιθιοπία ήταν η μεγάλη νικήτρια σε 1:12:23 με την Αμερικανίδα Emily Sisson να έρχεται δεύτερη σε 1:12:24 και τη Νορβηγίδα Grovdal να είναι τρίτη σε 1:12:43. Πιο πίσω τερμάτισαν σημαντικές δρομείς, όπως η Mamitu Daska από την Αιθιοπία που ήταν 4η αλλά και η Αμερικανίδα Desire Linden που τερμάτισε στην 8η θέση.

Για μία ακόμα φορά οι γυναίκες ήταν περισσότερες στον αγώνα, αφού στο Central Park τερμάτισαν 11.082 (50,43%) σε σχέση με 10.892 άνδρες.

photo: photorun.net

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Oι Έλληνες στον 128ο Boston Marathon
Δείτε τις επιδόσεις τους στην Βοστόνη
2:38:06 η Πριβιλέτζιο στον Μαραθώνιο του Ρότερνταμ + Οι Έλληνες
Καλή εμφάνιση από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο