Το Σάββατο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου

Κορυφαίες συμμετοχές αλλά και ο Medio Marathon Valencia Trinidad Alfonso

Share

To Σάββατο 24 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στη Βαλένθια το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ημιαραθωνίου. Ο αγώνας συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των φίλων του τρεξίματος καθώς θα λάβουν μέρος σπουδαίοι δρομείς σε μία απόσταση που είναι από τις αγαπημένες αλλά και τις πιο απαιτητικές.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί και ο αγώνας Medio Marathon Valencia Trinidad Alfonso, ο οποίος ουσιαστικά φιλοξενεί φέτος το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Έτσι, κορυφαίοι αθλητές αλλά και ερασιτέχνες δρομείς θα τρέξουν στον ίδιο αγώνα, λαμβάνοντας βέβαια διαφορετικές εκκινήσεις.

Η διοργάνωση και φέτος μπορεί να παινεύεται για σπουδαίες συμμετοχές, τόσο σε άνδρες όσο και στις γυναίκες. Ο Κενυάτης Geoffrey Kamworor, για παράδειγμα, παρά το γεγονός ότι δεν είναι ο ταχύτερος ανάμεσα στους αγωνιζόμενους, θεωρείται το μεγάλο όνομα και φαβορί καθώς έχει κερδίσει δύο φορές στο παρελθόν τη διοργάνωση.

Δυνατή παρουσία θα είναι κι αυτή του Jorum Okombo ο οποίος έχει ρεκόρ 58:48, του Κενυάτη Barselius Kipyego αλλά και του Abraham Cheroben, πρώην Κενυάτη και νυν αθλητή του Μπαχρέιν, ο οποίος έχει την καλύτερη επίδοση στην απόσταση με 58:40.

Το αντίπαλο δέος της Κένυας, η Αιθιοπία επέλεξε να στείλει μία όχι και τόσο δυνατή ομάδα με νεότερους και πιο άπειρους αθλητές, ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι θα περάσουν απαρατήρητοι.

Συνολικά πάντως 12 συμμετέχοντες έχουν ρεκόρ κάτω από τα 60 λεπτά, ανάμεσα σε αυτούς και ο Αμερικανός Leonard Korir αλλά και ο Τούρκος Ozbilen, δρομείς με αφρικανική καταγωγή.

Στις γυναίκες ξεχωρίζει η συμμετοχή της Κενυάτισσας Joyciline Jepkosgei, της αθλήτριας που έχει το παγκόσμιο ρεκόρ στην απόσταση με 1:04:51. Η Jepkosgei μάλιστα είχε σημειώσει το συγκεκριμένο ρεκόρ στη Βαλένθια στην περσινή διοργάνωση του αγώνα. 

Η Κενυατική ομάδα αποτελείται και από τις πιο άσημες Ruth Chepngetich και Pauline Kamulu, ενώ ξεχωρίζει και η συμμετοχή της Eunice Chumba, η οποία αν και προέρχεται από την Κένυα αγωνίζεται  με το Μπαχρέιν.

Η πρόγνωση του καιρού δίνει λίγη βροχή αλλά καλή σχετικά θερμοκρασία κοντά στους 15 βαθμούς με τις εκκινήσεις να δίνονται το απόγευμα του Σαββάτου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο