Παρέλαση αστέρων στον Vienna City Marathon

Κορυφαίες συμμετοχές σε έναν από τους καλύτερους ευρωπαϊκούς Μαραθώνιους

Share

Στις 22 Απριλίου πραγματοποιείται στη Βιέννη ο Μαραθώνιος της πόλης,  Vienna City Marathon. Πρόκειται για μία σπουδαία διοργάνωση που κάθε χρόνο αριθμεί χιλιάδες τερματισμούς, συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο, ενώ χαρίζει και μεγάλες επιδόσεις.

Και αυτή τη φορά αναμένεται τα χρονόμετρα να… σπάσουν καθώς οι ελίτ συμμετοχές είναι πραγματικά πολύ ξεχωριστές.

Στις γυναίκες, ξεχωρίζει η περίπτωση της Nancy Kiprop, περσινής νικήτριας του αγώνα με ρεκόρ 2:25:40 αλλά και την Helen Tola από την Αιθιοπία με 2:22:51

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον αγώνα είναι ακόμα ανοιχτές

Aξιόλογη παρουσία Fatuma Sado επίσης από την Αιθιοπία. Η Sado κέρδισε σχετικά πρόσφατα τον Μαραθώνιο της Σιανμέν στην Κίνηα σε 2:26:41, ενώ έχει ρεκόρ 2:24:16. Υπάρχουν ακόμα η Merima Mohammed και αυτή από την Αιθιοπία με ρεκόρ 2:23:06 πριν από 8 χρόνια.

Ο αγώνας των ανδρών έχει και αυτός πολύ υψηλούς προσκεκλημένους με ρεκόρ κάτω από το 2:08. Tις επόμενες ημέρες, ωστόσο, θα ανακοινωθούν οι κορυφαίες συμμετοχές.

Ο Vienna City Marathon θεωρείται από τους πιο όμορφους ανοιξιάτικους Μαραθώνιους στην Ευρώπη καθώς διασχίζει τα πιο όμορφα σημεία της πόλης σε μία εποχή που όλα είναι ανθισμένα και δημιουργούν όμορφες εικόνες που κερδίζουν τους επισκέπτες. Ούτως ή άλλως, η Βιέννη αποτελεί ταξιδιωτικό προορισμό για εκατοντάδες τουρίστες όλο το χρόνο, κυρίως όμως τους ανοιξιάτικους μήνες.

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο