Η μεγάλη μάχη του Ron Hill

Ο θρύλος του Μαραθώνιου αντιμέτωπος με μία μεγάλη πρόκληση

Share

Ο Ron Hill είναι ένας από τους θρύλους του Μαραθώνιου. Έχει σημειώσει απίστευτες επιδόσεις και διακρίσεις τις δεκαετίες των ’60 και ’70, αρκετά παγκόσμια ρεκόρ σε μικρότερες αποστάσεις, ενώ είχε κερδίσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Αθήνα το 1969.

Έχει επίσης δημιουργήσει μεγαλες εταιρίες αθλητικού ρουχισμού και εξοπλισμού, ενώ είναι γνωστός και για το απίστευτο σερί αφού για 52 χρόνια και 39 ημέρες δεν έχει χάσει ούτε μία προπόνηση!

Δείτε εδώ περισσότερα για το ασύλληπτο σερί του Ron Hill

Τώρα, στα 79 του ο θρύλος των αποστάσεων βρίσκεται αντιμέτωπος με μία ακόμα μεγάλη πρόκληση αφού διαγνώστηκε με άνοια. 

Ο ίδιο δήλωσε πως βρίσκεται αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του, όμως δεν πρόκειται να είναι το τέλος του. Η συγκεκριμένη ασθένεια είναι κάτι για το οποίο δεν ευθύνεται ο ίδιος ο ασθενής και δεν μπορεί να κάνει και κάτι για να το διορθώσει, όπως με έναν τραυματισμό.

Ο Ron Hill διαγνώστηκε με τη συγκεκριμένη ασθένεια έπειτα από υποψίες του γιού του που έβλεπε τον πατέρα του να ξεχνά πράγματα.

Δεν έχω πρόβλημα να παραδεχθώ την ασθένειά μου. Έχω αρχίσει και ξεχνάω κάποια βασικά πράγματα, όπως ποια μέρα της εβδομάδας έχουμε, όταν ξυπνάω το πρωί. Είμαι τυχερός που έχω την οικογένειά μου δίπλα μου που με αγαπά καθώς και φίλους, ενώ μπορώ να ανακαλέσω τις μεγάλες αθλητικές στιγμές μου κι όταν το κάνω πάντα χαμογελώ!”

“Φυσικά, δεν θα με σταματήσει από το να τρέχω. Συνεχίζω να είμαι ενεργός κι ελπίζω να δώσω και σε άλλους ανθρώπους που έχουν το ίδιο πρόβλημα την εικόνα ότι δεν θα πρέπει να φοβούνται κάτι!”

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο