Μεγάλοι δρομικοί τελικοί στο Παγκόσμιο

Δείτε τι έγινε σε 1.500μ. και 3000μ. ανδρών και 800μ. γυναικών

Share

Η τελευταία ημέρα του Παγκόσμιου πρωταθλήματος κλειστού στίβου χάρισε, όπως αναμενόταν, πολλές συγκινήσεις, καθώς περιελάμβανε πολλούς μεγάλους τελικούς στα δρομικά αγωνίσματα.

Σε αυτόν των 3.000μ. των ανδρών όλα κρίθηκαν στο τέλος με τον Αιθίοπα Yosef Kejelcha να είναι ο μεγάλος νικητής. Η κούρσα ξεκίνησε πολύ αργά με το πρώτο 1000άρι. να καλύπτεται σε 3:08 (!) και το δεύτερο σε 2:42 αφού ο Kejelcha πήρε απόφαση να ανεβάσει το ρυθμό.

Τελικά με πολλές δυνάμεις στο τέλος, ο 20χρονος Αιθίοπας έφτασε στη σημαντικότερη νίκη της καριέρας του σε 8:14.41 αφήνοντας δεύτερο τον συμπατριώτη του και επίσης αρκετά νέο Selemon Barega σε 8:15.59 (πριν λίγες μέρες έκλεισε τα 18) και τρίτο τον Κενυάτη Birgen σε 8:15.70 που έσπασε την τριάδα της Αιθιοπίας αφού 4ος ήταν ο Hagos Gebriwet σε 8:15.76.

5ος και πρώτος μη Αφρικανός ήταν ο Ισπανός Adel Mechaal, ενώ 6ος ήταν ο Μαροκινός Essalhi. Φυσικά και σε αυτό το αγώνισμα είχαμε ακύρωση με τον Αμερικάνο Kipchirchir να την… πληρώνει.

Στον τελικό των 800μ. των γυναικών, η αλήθεια είναι πως η Αμερικανίδα Ajee Wilson προσπάθησε πολύ! Μπήκε από την αρχή μπροστά και έδωσε ρυθμό ενώ έμεινε στην κορυφή μέχρι και 200μ. πριν το τέλος,, καθώς η Francin Niyosanba από το Μπουρουντί που ήταν το μεγάλο φαβορί έκανε συνεχείς επιθέσεις και σε εκείνο το σημείο πέρασε μπροστά για να τερματίσει τελικά πρώτη σε 1:58.31.

Η Wilson έμεινε δεύτερη σε 1:58.99 κερδίζοντας εκτός από το ασημένιο μετάλλιο κι ένα νέο ατομικό ρεκόρ, ενώ τρίτη ήταν η Βρετανίδα Oscan Clarke σε 1:59.81.

Εξαιρετικά εντυπωσιακός ήταν ο τελικός των 1.500μ. των ανδρών. Όπως αναμενόταν ξεκίνησε πολύ αργά – στον κλειστό στίβο οι κούρσες των τελικών καταλήγουν στην τακτική – με τους δρομείς να το… παρακάνουν και να περνούν τα πρώτα 400μ. σε 1:15.84!
Στη συνέχεια, ο ρυθμός ανέβηκε λίγο, κυρίως χάρη στους Αιθίοπες Tefera και Wote. Τα πάντα, ωστόσο, κρίθηκαν μετά τα 1000μ. όπου ξεκίνησαν οι αλλαγές. Πρώτος ανέβασε στροφές ο Βρετανός Wightman, όμως ο Αιθίοπας Tefera κρατήθηκε μπροστά. Στα τελευταία 300μ. έπεσαν… κορμιά με τον πολύπειρο Μαροκινό Iguider να κάνει την επίθεση του και να μπαίνει πρώτος στην τελική ευθεία, όμως ο Samuel Tefera ήταν πιο δυνατός και τερμάτισε πρώτος σε 3:58.19. Στο νήμα, ο Πολωνός Μarcin Lewandowski “έκλεψε” το ασημένιο από τον Iguider με 3:58.39 που έμεινε τρίτος κατακτώντας ένα ακόμα μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση με 3:58.43.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απίθανα πράγματα από την Tsegay στο 1ο Diamond League της σεζόν - Παγκόσμιο o Duplantis
Εντυπωσιακές επιδόσεις στην Κίνα
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο